Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kritisk for redningsarbeidet: - Risiko for at hele krasjplassen snør igjen

Det ventes nå mye snø der postflyet krasjet.

LETER ETTER BESETNINGEN: De to som var i det svenskregistrerte postflyet da det styrtet mellom den svenske innsjøen Akkajaure og norskegrensa før helga, er fortsatt ikke funnet. Den 42 år gamle spanske kapteinen og den 34 år gamle franske styrmannen er antatt døde.  Foto: Luftforsvaret
LETER ETTER BESETNINGEN: De to som var i det svenskregistrerte postflyet da det styrtet mellom den svenske innsjøen Akkajaure og norskegrensa før helga, er fortsatt ikke funnet. Den 42 år gamle spanske kapteinen og den 34 år gamle franske styrmannen er antatt døde. Foto: Luftforsvaret Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det svenskregistrerte postflyet som styrtet da det torsdag var på vei fra Oslo til Tromsø, er lokalisert mellom den svenske innsjøen Akkajaure og norskegrensa - tre mil fra nærmeste farbare vei.

Det innebærer at alle som skal jobbe på stedet; politiet, redningsmannskaper og personer fra Forsvaret og Havarikommisjonen, må flys ut til ulykkesstedet.

- Vil ødelegge arbeidet I dag har man økt bemanningen på stedet, ettersom det nå er meldt om store nedbørsmengder der. 

- Vi er urolige for været. Det forventes mye snø, og i kombinasjonen med sterk vind kan det gjøre arbeidet på stedet vanskelig. Det er en risiko for at hele krasjplassen snør igjen, sier kriminalinspektør Patrik Ström ved Nordbotten-politiet til Dagbladet.

- Det vil ødelegge arbeidet, tilføyer han.

Ødelagt ferdskriver I dag jobber 25 personer på stedet. De er fra politiet, Forsvaret og Havarikommisjonen. I tillegg er det flydd ut to hunder til stedet.

- Vi håper å finne levningene til besetningen, samt flyets andre ferdskriver, sier Ström.

Den ene av flyets to ferdskrivere ble funnet i går, opplyser han. Den var ikke intakt.

- Kan den likevel kunne gi dere noen informasjon om hva som gikk galt?

- Det kan jeg ikke svare på. Den vil bli analysert av Havarikommisjonen.

- Ingen teorier Arbeidet på stedet i går gikk hovedsakelig ut på å pumpe flydrivstoff ut av gropa der flyet styrtet.

- Vi fikk fjernet 1500 liter med flydrivstoff, blandet med olje og vann. Nå er det mulig å ta seg ned i hullet, og forhåpentligvis vil hundene markere slik at vi finner levningene etter de to som befant seg i flyet, sier Ström.

De to som fortsatt er savnet etter flystyrten er en 42 år gammel spansk pilot og en 34 år gammel fransk styrmannen. Begge er antatt døde.

Årsaken til flystyrten er fremdeles et stort mysterium.

- Vi har ingen teorier om hva som skjedde. Alle lurer på hvordan dette kunne skje, sier Ström.

OSLO - TROMSØ: Det svenskregistrert postflyet av typen Canadair CRJ 200  var på vei med norsk post fra Gardermoen til Tromsø da det forsvant fra radaren. Flyet sendte ut mayday-signal under én time etter avgang.
OSLO - TROMSØ: Det svenskregistrert postflyet av typen Canadair CRJ 200 var på vei med norsk post fra Gardermoen til Tromsø da det forsvant fra radaren. Flyet sendte ut mayday-signal under én time etter avgang. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media