Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kritisk for redningsmannskap

Seks personer som deltar i redningsaksjonen skal være alvorlig skadd etter problemer med en miniubåt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om været på overflaten har løyet er det fortsatt veldig vanskelige forhold 108 meter under havoverflaten, der «Kursk» synker stadig lenger ned i gjørma. Sterk strøm, stor slagside og dårlig sikt gjør arbeidet både vanskelig og farlig for redningsmannskapene.

I dag gikk det galt. Under det åttende forsøket på å koble seg til en av redningsventilene på «Kursk» fikk en miniubåt problemer og måtte gå raskt til overflaten.

Ifølge nettutgaven til den russiske avisen Gazeta begynte fartøyet å ta inn vann. Den russiske tv-jorunalisten Arkady Mamontov, som følger redningsaksjonen fra skipet «Peter den Store», sier at de seks personene om bord i redningsfartøyet var røde rundt øynene og så forkomne at de knapt nok greide å komme seg opp i moderfartøyet. Tilstanden til de seks skal nå være kritisk.

Greide å koble seg til «Kursk»

Til tross for de vanskelige forholdene, skal et fartøy ha greid å koble seg til den bakerste redningsluken i dag morges. Denne har til nå blitt antatt å være den eneste brukbare rømningsveien. Men på grunn av skader i skroget lakk det inn vann i koblingen, og forsøket måtte oppgis.