Kritisk for tre flyktningbarn funnet i lastebil i Østerrike

26 mennesker om bord i lastebilen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tilstanden var kritisk for tre barn som ble reddet fra en lastebil med flyktninger i Østerrike fredag. Det var 26 mennesker om bord, melder det østerriske nyhetsbyrået APA.

Barna ble kjørt til sykehus og var alvorlig dehydrerte. Nå melder østerrikske myndigheter at livene til barna ikke lenger står i fare, melder BBC.

- Det var utrolig nære på, sier David Furtner fra det østerrikske politiet, ifølge det østerrikske nyhetsbyrået APA. Han la til at barna var svimle og dehydrerte i det varme og klamme lasterommet.

- Medisinsk personell fortalte oss at de ikke hadde klart seg der inne mye lenger, sa Furtner om barna som skal ha vært mellom 4 og 6 år gamle.

Politijakt Lastebilen ble stoppet i Braunau-distriktet, nær grensen til Tyskland, etter at den romanske sjåføren prøvde å kjøre ifra politiet. Politiet prøvde å stoppe lastebilen, men den skal bare ha økt farten da sirenene begynte å ule. Mannen er nå siktet for menneskesmugling.

Menneskene inne i lastebilen skal være fra Syria, Afghanistan og Bangladesh.

71 døde Tre bulgarere og en afghaner ble i dag for varetektsfengsling i Ungarn etter at 71 flyktninger ble funnet døde i en annen lastebil i Østerrike torsdag.

Påtalemyndigheten ba om fire ukers varetekt. De fire er siktet for menneskesmugling i vinnings hensikt. De er også siktet for tortur i forbindelse med smuglingen. Reuters melder at de fire nå er fengslet i en måned.

Dagbladet kommer tilbake med mer.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram