Kritisk justis

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hver fjerde nordmann har fått svekket tillit til politiet etter justismordene mot Fritz Moen og den dødelige håndteringen av Eugene Obiora. Det er ikke overraskende, men en helt naturlig følge av at publikum er blitt kjent med dårlig politiarbeid. Alle synes å være enige om at det er viktig at politiet har tillit i alle lag og grupper i befolkningen. Like viktig er det at vi lærer oss å ha en åpen og kritisk holdning til politiets arbeid. Det må gjelde alle yrkesgrupper som betjener publikum, enten det er i offentlig eller privat sektor.

Et slikt utgangspunkt er ingen selvfølge. Tvert imot er det slik at de fleste politiske partier kappes om å love politiet flere ressurser, større fullmakter og flere oppgaver. Det stilles altfor sjelden krav til kvalitet og dokumentasjon av resultater. I stedet omfavnes politietaten på en måte som virker kvelende på dens evne til utvikling og prioritering. Justisminister Knut Storberget har nå en gyllen mulighet til å klargjøre politiets fullmakter, forbedre kontrollarbeidet og åpne rettsvesenet. Han har ingen tid å miste.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer