Kritisk, liksom

Stortingspresident Jørgen Kosmo mener demokratiet er i fare fordi journalistene bare bryr seg om underholdning. Hoppsasa, tralalala, kjære politikere, så gjør de det, vet du.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  DET ER IKKE LETT

å få gjennom politiske budskap i media med mindre det dreier seg om en personifisert konflikt. Dette er katastrofalt for folkestyret, fortsetter det slik, står vi til slutt igjen med et embetsstyre.

Det er sommer i hagen til Jørgen Kosmo. Vi skal ha sommerintervju, vi kan snakke om sommerkoteletter og snekring i bladsuset, for snekring liker Kosmo, eller vi kan også snakke om politikk. Han stiller ikke opp til fotografering med en hammer i hånda, han stiller ikke opp til tevling i stresskoffertkasting som Thorbjørn Jagland og statsminister Kjell Magne Bondevik gjorde under lokalvalgkampen i 1999. Han hopper ikke på trampoline som Erna Solberg gjorde i forfjor, og det kunne han godt gjort, for etter Ernas kroppsprat og trampolinehopp kom Erna-effekten .

JØRGEN KOSMO KLER

seg ikke opp som Oluf, maler fortanna svart og sier humor er viktig og forteller nordnorske skrøner uten f-ordene, som Dagfinn Høybråten gjorde da Dagbladet kalte ham «Mørkemann» og påpekte hans kristenfundamentalistiske holdninger til abort, homofili og bioteknologi før ledervalget i januar. Tre minutter på TV i beste lørdags-tralala-portrett på TV gjør susen når det er hardkjør i de fæle tabloidene . Jørgen Kosmo spiller ikke fotball som Bondevik, eller skråler «La det swinge, la det rock'n'roll» skjærende falskt på TV som kulturminister Valgerd Svarstad Haugland gjorde i Dan Børge Akerøs «Den store klassefesten». Der stilte også SVs Kristin Halvorsen. De synes det var viktig for tilliten at folk «kjenner dem litt».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.