Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kritisk presse

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Kampen om opinionen begynner å stramme seg til også når det gjelder krigføringen i Afghanistan. Den amerikanske TV-stasjonen CNN har besluttet at alle innslag som omhandler krigføringens konsekvenser skal avsluttes med en henvisning til at det ble drept 6000 uskyldige i angrepene mot Pentagon og World Trade Center 11. september. Aftenposten forteller at nordiske aviser er blitt invitert til Utenriksdepartementet i Washington der en talsmann understreket det samme: Bilder av flyktningbarn er vel og bra, men det ble tross alt drept 6000 under terrorangrepene.
  • Et lands presse kan aldri være nøytral og objektiv når landet er engasjert i krig. Det ligger i sakens natur: I en kamp på liv og død hjelper man ikke fienden med livsviktige opplysninger. Men kampen om opinionen kan ofte innebære krav om å fortie kritikkverdige sannheter. Det bør ikke en presse som skal forsvare demokratiet være med på.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!