Kritisk redningsmann?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

President Bill Clinton og hans krigstrette medarbeidere fattet håp da senator Daniel Patrick Moynihan fra New York forleden kom med sin erklæring. Men den respekterte, professorale senatoren med en snart 50 år lang politisk karriere bak seg, gjør det verken for å hjelpe Bill Clinton eller Det demokratiske partiet. Han har gjort seg opp en mening etter å ha studert grunnloven, og sier at han tar sitt standpunkt av hensyn til nasjonen og presidentinstitusjonens plass i makttriangelet mellom Det hvite hus, Kongressen og høyesterett. Moynihan har gått hardt ut mot Clinton flere ganger, også da presidenten sommeren 1996 inngikk et trygdekompromiss med det republikanske flertallet i Kongressen. Moynihan støttet Clintons medarbeidere som sa opp jobbene sine i protest fordi kompromisset ville «kaste en million barn ut i fattigdom».

Moynihans politiske karriere strekker seg tilbake til oppdrag som politisk rådgiver for John F. Kennedy og Lyndon B. Johnson. Han har nå sittet 22 år i Senatet og er ferdig med sin fjerde periode når han går av om to år. Han har sine politiske røtter i 60- og 70-årene, i den omtumlete epoken som preget Bill Clintons ungdomsår. Ifølge meningsmålinger som avisa The Washington Post offentliggjør, er det holdninger og hendelser fra disse årene som nå preger det amerikanske folkets motsetningsfylte støtte til en president som 80 prosent sier er en løgnhals.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer