Kritisk skadd etter båtvelt

Ei 34 år gammel kvinne ligger i respirator etter at båten hun satt i kantret utenfor Tønsberg i kveld. Tilstanden er kritisk. En 19 år gammel gutt som satt i samme båt er lettere skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to ble sendt til Vestfold sentralsykehus i kveld etter at deres lille åtte fots robåt tok inn vann og kantret i Vestfjorden utenfor Tønsberg. Begge to måtte ha hjelp for å komme seg opp fra vannet, opplyser politiet til Dagbladet.no.

Kvinnen var livløs da hun ble hentet opp fra vannet, og ambulansepersonell begynte å arbeide med kvinnen så fort hun var oppe av vannet.

De to i båten hadde to venner med seg, men de var på land da båten gikk rundt. Ambulansepersonell satte straks i gang livreddende tiltak da kvinnen ble brakt opp av vannet. – Vi vet foreløpig ikke hva som var årsaken til ulykken, sier politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold i Tønsberg politidistrikt til NTB. Luftambulanse ble rekvirert for å frakte kvinnen til sykehus, men den ble avbestilt før den landet i båthavnen. Redningsmannskapene utførte gjenopplivning på kvinnen mens hun lå på moloen. Ifølge politiet skal det ha gått bra med mannen som var involvert i ulukken. Politiet fikk meldingen om ulykken 19.26. De to hadde gått ut i en liten båt og fikk problemer i Vestfjorden utenfor Melsomvik. Tønsbergs Blads nettutgave opplyser i kveld at kvinnen ligger i respirator.

De to i båten hadde to venner med seg som satt på land på den ubebodde øya Gåsøkalven da ulykken skjedde. Den 15 år gamle gutten og den 43 år gamle kvinnen ble også send til sykehus.

Politiet fikk melding om ulykken like før klokka 19.30 i kveld.

- Ingen av de fire vil bli avhørt i kveld, opplyser vaktsjef Knut Henning Bjone ved Vestfold politidistrikt til Dagbladet.no.

Han vet ikke hva de to gjorde ute i den lille robåten av typen Pioner, og det var mørkt og tåke i området under redningsaksjonen. Han vet heller ikke hva de to andre personene gjorde på den ubebodde øya.

Alle fire er opprinnelig fra Syria og Libanon, men politiet vet ikke om det er snakk om en familie eller ikke.