Oslo sentrum:

Kritisk skadd etter knivstikking

En person regnes som kritisk skadd, men stabil, etter knivstikking i Oslo lørdag kveld. Politiet jakter en navngitt og mulig mistenkt gjerningsperson.

AKKURAT NÅ: Dagbladet TV gir deg siste nytt Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag kveld opplyser innsatsleder Anders Rønning i Oslo politidistrikt til Dagbladet at en person regnes som kritisk skadd etter å ha blitt knivstukket flere ganger i overkroppen i Oslo.

I en oppdatering klokka 21.35 skriver politiet at personen fortsatt betegnes som kritisk skadd, men er stabil.

Politiet jakter en navngitt og mulig mistenkt gjerningsperson med flere politiressurser i Oslo sentrum.

- Det var en tredjeperson sammen med gjerningsmannen og fornærmede da hendelsen fant sted, som i etterkant har kunnet gi oss et navn på en mulig mistenkt person, sier Rønning til Dagbladet og fortsetter:

- Som følge av dette har vi iverksatt et aktivt søk etter vedkommende, blant annet med store politiressurser i Oslo sentrum. Vi har også forsøkt å få kontakt med den mulig mistenkte personen via telefon.

Rønning forteller at det aktive søket fortsatt pågår, og at politiet fremdeles forsøker å ringe den mulig mistenkte gjerningspersonen.

JERNBANETORGET: Politiet er til stede på Jernbanetorget i Oslo etter en knivstikking lørdag kveld. Foto: Martin Solhaug Standal / NTB
JERNBANETORGET: Politiet er til stede på Jernbanetorget i Oslo etter en knivstikking lørdag kveld. Foto: Martin Solhaug Standal / NTB Vis mer
STOPPET BANEN: Politiet stoppet T-banen på Manglerud etter knivstikkingen i Oslo lørdag kveld. Foto: Tipser
STOPPET BANEN: Politiet stoppet T-banen på Manglerud etter knivstikkingen i Oslo lørdag kveld. Foto: Tipser Vis mer

Knivstikking

Det var omkring klokka 18.11 at politiet ble varslet om hendelsen.

- Plutselig befant fornærmede seg utenfor Oslo City. Politi og ambulanse rykket raskt ut til stedet og kom i kontakt med vedkommende, sier innsatsleder på stedet, sier innsatslederen, og legger til at fornærmede er fraktet til sykehus.

På nåværende tidspunkt tilsier informasjonen som politiet har mottatt at selve knivstikkingen fant sted inne på ei T-banevogn. Politiet mener at fornærmede har tatt seg av T-banevognen på Jernbanetorget T-banestasjon, hvor det er blodflekker som politiet knytter til fornærmede.

Deretter skal fornærmede ha satt seg på en benk utenfor Oslo City, hvor politiet seinere påtraff vedkommende.

SPERRET AV: Politiet har sperret av et område inne på Jernbanetorget. Foto: Christina Holen Korneliussen / Dagbladet
SPERRET AV: Politiet har sperret av et område inne på Jernbanetorget. Foto: Christina Holen Korneliussen / Dagbladet Vis mer
BLODSPOR: Det er spor av blod ved Jernbanetorget i Oslo sentrum. Foto: Christina Holen Korneliussen / Dagbladet
BLODSPOR: Det er spor av blod ved Jernbanetorget i Oslo sentrum. Foto: Christina Holen Korneliussen / Dagbladet Vis mer

Stanse T-banevogn

Politiet stanset også ei T-banevogn på Manglerud T-banestasjon i forbindelse med politiaksjonen. Sporveien opplyser imidlertid at T-banetrafikken i Oslo går som normalt.

- Vi har grunn til å tro at knivstikkingen fant sted på den aktuelle T-banevognen. Dermed ønsket vi å få kontroll på den for å se om gjerningspersonen fortsatt befant seg på den, samt se om det var spor på åstedet som vi kunne sikre.

Innsatslederen forteller at politiet på nåværende tidspunkt ikke vet om de involverte kan knyttes til et spesifikt miljø.

- Men det framstås om at det er en relasjon mellom gjerningsperson og fornærmede.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer