Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kritisk skadd etter seilbåtulykke

Tilstanden var sent lørdag kveld kritisk for en kvinne i 20-årene, som fikk hjertestans da seilbåten hun var om bord i, seilte inn i en kraftledning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulykken skjedde i Sveio kommune i Hordaland ved 16-tiden lørdag.

Ambulansepersonell lyktes i å få hjertet i gang igjen før kvinnen ble fløyet til Haukeland Sykehus. Ved sykehuset fikk NTB sent lørdag kveld opplyst at tilstanden hennes er kritisk, men stabil. Kvinnen skal ha pådratt seg strømskader.

En jevnaldrende mann fikk også strøm i seg i ulykken, men slapp unna med lettere skader. Til sammen var det seks personer i seilbåten.

- Seilbåten var på vei ut fra Buavågen da den fikk motorstans og drev inn i en kraftledning med lavspentstrøm, sier lensmannsbetjent Svein Arne Åsheim til NTB.

Lavspentledningen (240 volt) hang om lag 11 meter over vannet. Dersom masta på seilbåten hadde vært 20-30 centimeter lavere, ville båten ifølge politiet gått klar av ledningen.

Ifølge Bergens Tidendes nettutgave skulle båten delta i en fritidsseilas da ulykken skjedde.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media