Kritisk til advarsler om nye terrorangrep

Bushs' politiske motstandere er kritiske til advarslene at al-Qaida planlegger å angripe USA innen kort tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Justisminister John Ashcroft sa onsdag at myndighetene har troverdig etterretningsopplysninger som tyder på at terrornettverket har planer om «å ramme USA hardt».

Demokratenes presidentkandidat John Kerry gikk senere ut og sa at nasjonens sikkerhet ikke bør være en del av valgkampretorikken, melder BBC.

Kerry kritisk

- Vi fortjener en president i USA som ikke bruker rikets sikkerhet for å skaffe seg omtale, sa Kerry under et valgmøte i Seattle.

- Vi fortjener en president som gjør USA tryggere.

Også demokraten Dick Durbin, som er medlem av Senatets etterretningskomité, sier han tror det er en økende skepsis til terroradvarslene fra Bush-administrasjonen.

- Vi kommer aldri til å få vite om administrasjonen har ny og berettiget informasjon for denne nye advarselen, sier Durbin, ifølge BBC.

Det hvite hus avviser på sin side at de overdriver terrortrusselen. Talsmann Scott McClellan sier det er kommet «en strøm av nye troverdige etterretningsopplysninger» de siste månedene.

Sju ettersøkt

Sammen med FBI-sjef Robert Mueller rettet justisminister Ashcroft onsdag søkelyset mot sju allerede ettersøkte personer, som alle mistenkes for å være al-Qaida-medlemmer. Disse skal utgjøre en klar trussel mot USA, og kan være involvert i en angrepsplan.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.