Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kritisk til festing på aldershjem i Bergen: - Det lå til og med en kondom på bordet

Grensa nådd for beboere på aldershjem i Bergen.

GRISETE: Pensjonistene ble opprørt over synet som møtte dem onsdag morgen. Foto: Ernst A. Skage.
GRISETE: Pensjonistene ble opprørt over synet som møtte dem onsdag morgen. Foto: Ernst A. Skage. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da Ernst A. Skage våknet av at fortvilte pensjonister banket på døra hans denne morgenen var begeret fullt.

Aldershjem han bor på har nemlig flere ganger opplevd at folk tar seg inn på aldershjemmet i Bergen og holder fest i fellesstua.

Natt til i dag skjedde det igjen. Beboerne ble møtt av et utrivelig syn da de våknet denne morgenen.

- I dag var det strødd med ølbokser og sigarettsneiper der, og det lå til og med en kondom på bordet, forteller pensjonisten til Bergensavisen, som først omtalte saken.

- Da banket de på døra mi og sa «nå må du komme, Skage, for her har det skjedd noe forferdelig». Stua var et så trist syn at folk nærmest gråt der de sto i stua, sier han til Dagbladet.

Han har bodd på Sjøfarendes Aldershjem på Nordnes i Bergen i elleve år sammen med kona Wenche - og er ikke imponert over forholdene for beboerne.

- Setter stygt sår - Det har ikke skjedd så ofte at det festes i fellesstua, for jeg jaget ut en gjeng tidligere. Men vi har blant annet opplevd at folk har pisset nedover trappene. Det er ikke en verdig alderdom for dem som bor her, sier Skage til Dagbladet.

Bygget inneholder omtrent nitti leiligheter. De fleste leies ut til pensjonerte folk som har jobbet på sjøen - slik Ernst har gjort i sytten år av sitt liv.

Tjue av leilighetene disponeres imidlertid av Bergen kommune.

- Sliter med rus Pensjonisten sier han ikke vet hvem som brøt seg inn i stua natt til i dag, men har en mistanke om at de som bor i de kommunale leilighetene kan stå bak. 

- Der setter de inn alkoholikere og narkomane, som setter et stygt sår på dette aldershjemmet. Det er så mye rart som har skjedd her opp gjennom årene at man kan bli redd av mindre, sier han til Dagbladet.

Han låser døra klokka elleve hver kveld - og er sikker på at bråkmakerne har egne nøkler til bygget. Nå må stiftelsen som eier huset ta grep, mener han.

 - Jeg har aldri hørt maken i hele Norges land. Ikke er det bestyrer, ikke er det vakt, og hvis det er noen eldre som skal ha hjelp til noe, så er det meg de kommer til, sier han.

Det er Stiftelsen Sjøfarendes Aldershjem som eier aldershjemmet, som driftes av Vestbo.

Møtt av øldrikkende mann Administrerende direktør Øystein Johannesen i Vestbo sier de ikke har noen oppfatning av at det er problemer med røyking og drikking i fellesarealene. De har fått to klager i senere tid, som begge er løst, hevder han overfor Bergensavisen.

- Det er samme regler der, som andre steder. Man skal oppføre seg. Kommer det mange klager på en person, kan det medføre oppsigelse, sier han til avisa.

Da BAs utsendte var på stedet en formiddag i forrige uke, ble de angivelig møtt av en øldrikkende mann og en eim av sigarettrøyk.

Johannesen har imidlertid inntrykk av at det er verdige boforhold for de gamle.

- Vi har ingen indikasjon på noe annet, sier han til avisa.

Dagbladet har vært i kontakt med presserådgiver Peder Lofnes Hauge for sosialbyråd Erlend Horn (V) i Bergen kommune, men de hadde ikke mulighet til å kommentere saken onsdag kveld.

Ifølge Bergensavisen ble en kvinne i 30-årene funnet død i samme hus i forrige uke, men politiet har ingen indikasjoner på at noe kriminelt ligger bak.

FEST-SPOR: - Ølbokser, sneiper og en tømt vinkartong var synet som møtte pensjonistene onsdag morgen. Foto: Ernst A. Skage.
FEST-SPOR: - Ølbokser, sneiper og en tømt vinkartong var synet som møtte pensjonistene onsdag morgen. Foto: Ernst A. Skage. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!