KRITISK: Teknologibedriftenes Landsforening (TBL) er kritisk til regjeringens krisehåndtering. Direktør Knut Sunde (t.h.) sier det tar for lang tid å sette kriseplanene ut i livet. Arkivfoto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
KRITISK: Teknologibedriftenes Landsforening (TBL) er kritisk til regjeringens krisehåndtering. Direktør Knut Sunde (t.h.) sier det tar for lang tid å sette kriseplanene ut i livet. Arkivfoto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIXVis mer

Kritisk til krisehåndtering

Krisen rammer norsk industri for fullt, uten at bedriftene har sett noe til den siste bankpakken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Den økonomiske krisen er i ferd med å ramme norsk industri for fullt, men ennå har bedriftene ikke sett noe til regjeringens siste bankpakke.

- Mangelen på tempo i regjeringens krisehåndtering er urovekkende og sterkt kritikkverdig, sier bransjepolitisk direktør Knut Sunde i Norsk Industri til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Han mener den rødgrønne regjeringen bruker altfor lang tid på å få satt bankpakke 2 ut i livet.

- Det er allerede tre måneder siden denne pakken ble vedtatt for å bedre kredittsituasjonen for næringslivet. Men hittil er det ingen bedrifter som har fått noen nytte av pakken. Årsaken er at regjeringen fremdeles arbeider med å få forskriftene på plass, slik at den kan begynne å virke. Det er et illevarslende lavt tempo, sier Sunde.

Han understreker at det haster, og sier det ser ille ut for de neste månedene.

- Nå viser konjunkturbarometeret for industrien at alt er i fritt fall; ordretilgang, produksjon, sysselsetting og priser. Mange bedrifter er i ferd med å redusere sine investeringsplaner ytterligere. Kredittindikatoren for næringslivet er negativ. Det betyr at kredittveksten stuper. Denne utviklingen må snus, og det relativt fort. Derfor er det så viktig å få på plass bankpakke 2, understreker Sunde.

(NTB)