Kritisk til krisehåndtering

Krisen rammer norsk industri for fullt, uten at bedriftene har sett noe til den siste bankpakken.

KRITISK: Teknologibedriftenes Landsforening (TBL) er kritisk til regjeringens krisehåndtering. Direktør Knut Sunde (t.h.) sier det tar for lang tid å sette kriseplanene ut i livet. Arkivfoto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
KRITISK: Teknologibedriftenes Landsforening (TBL) er kritisk til regjeringens krisehåndtering. Direktør Knut Sunde (t.h.) sier det tar for lang tid å sette kriseplanene ut i livet. Arkivfoto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Den økonomiske krisen er i ferd med å ramme norsk industri for fullt, men ennå har bedriftene ikke sett noe til regjeringens siste bankpakke.

- Mangelen på tempo i regjeringens krisehåndtering er urovekkende og sterkt kritikkverdig, sier bransjepolitisk direktør Knut Sunde i Norsk Industri til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Han mener den rødgrønne regjeringen bruker altfor lang tid på å få satt bankpakke 2 ut i livet.

- Det er allerede tre måneder siden denne pakken ble vedtatt for å bedre kredittsituasjonen for næringslivet. Men hittil er det ingen bedrifter som har fått noen nytte av pakken. Årsaken er at regjeringen fremdeles arbeider med å få forskriftene på plass, slik at den kan begynne å virke. Det er et illevarslende lavt tempo, sier Sunde.

Han understreker at det haster, og sier det ser ille ut for de neste månedene.

- Nå viser konjunkturbarometeret for industrien at alt er i fritt fall; ordretilgang, produksjon, sysselsetting og priser. Mange bedrifter er i ferd med å redusere sine investeringsplaner ytterligere. Kredittindikatoren for næringslivet er negativ. Det betyr at kredittveksten stuper. Denne utviklingen må snus, og det relativt fort. Derfor er det så viktig å få på plass bankpakke 2, understreker Sunde.

(NTB)