Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kritisk til skadegigant

Kredittilsynet vil se svært nøye på hvordan en sammenslåing av skadeforsikringsvirksomheten til Storebrand og Skandia kan påvirke konkurransen i enkelte deler av dette markedet, sier kredittilsynsdirektør Bjørn Skogstad Aamo til NTB.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storebrand og Vesta Forsikring, som eies av Skandia, har i dag en samlet markedsandel på skadeforsikring i Norge på mellom 50 og 60 prosent. På forsikringer til næringslivet har de to selskapene en samlet markedsandel på over 60 prosent.

- I utgangspunktet mener vi at når et selskap får en så stor markedsandel, så er det for mye, sier Skogstad Aamo. Vi vil derfor måtte vurdere å sette vilkår når det gjelder konkurransemessige forhold, sier han.

Storebrand og Skandia må søke Finansdepartementet om konsesjon for en sammenslåing av skadevirksomheten i de to selskapene. Kredittilsynet vil da komme med en innstilling til Finansdepartementet om konsesjonssøknaden.

- De konkurransemessige forhold vil bli et hovedtema når vi skal arbeide med denne innstillingen, sier Bjørn Skogstad Aamo.

Statssekretær Endre Skjørestad ville mandag ikke komme med noen signaler om hvordan Finansdepartementet vurderer en slik sammenslåing.
(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media