Arbeiderpartiet:

Kritisk til vaksinepass-åpning

Arbeiderpartiet ønsker ikke å gi for mange fordeler til fullvaksinerte i Norge, og mener det kan føre samfunnet i en retning man ikke ønsker. I Tyskland tenker helseministeren motsatt.

VURDERER VAKSINEPASS-ORDNING: I midten av mars la EU-kommisjonen fram sitt forslag til digitalt vaksinepass, som skal gjøre det lettere å reise mellom EU-landene. De har åpnet for at Norge kan bli med. Foto: Vidar Ruud / NTB

VURDERER VAKSINEPASS-ORDNING: I midten av mars la EU-kommisjonen fram sitt forslag til digitalt vaksinepass, som skal gjøre det lettere å reise mellom EU-landene. De har åpnet for at Norge kan bli med. Foto: Vidar Ruud / NTB

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Arbeiderpartiets helsepolitiske talsperson Ingvild Kjerkol peker på at de unge og friske står sist i vaksinekøen og har mistet mye, skriver Aftenposten.

- Det er ikke greit hvis de fortsatt må sitte hjemme mens besteforeldrene kan gå på konsert, treffe venner, reise og bevege seg fritt, sier Kjerkol.

- Det kan skape A- og B-lag. I verste fall undergraver det smittevernarbeidet. Det kan føre oss i en retning av et samfunn vi ikke ønsker, sier hun.

Vil ha mer kunnskap

Helse- og omsorgsdepartementet jobber med å avklare i hvilke situasjoner Norge kan ta i bruk et vaksinepass.

- Reising er et av de mest aktuelle punktene. Før det konkluderes trenger vi mer kunnskap om vaksinenes effekt på smittespredning og mot nye virusvarianter, sier statssekretær Saliba Andreas Korkunc (H).

Regjeringen har tidligere uttalt at det er uaktuelt med egne festivaler og åpne kjøpesentre bare for vaksinerte.

Vil ha flere fordeler

I Tyskland mener imidlertid landets helseminister Jens Spahn at fullvaksinerte bør få flere fordeler.

De burde blant annet få lov til å gå i butikker og frisører, sier han til den tyske avisa Bild.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer