Kritisk vindmangel

Liv Arnesen og Ann Bancroft tar en dag i teltet. Antarktis fortoner seg som verdens mest vindstille kontinent og det snør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Altfor lite vind og altfor mye snø. En dårlig kombinasjon, hvertfall hvis hensikten er å skiseile over Antarktis. Mangelen på vind gjør det naturlig nok vanskelig å seile, mens snøen etterhvert lager så store skavler at det er umulig å gå på ski. Det er såkalt white-out, en tilstand hvor det er umulig å skille himmel og bakke fra hverandre.

Det passer dårlig for to kvinnelige polfarere med hastverk. Spenningen stiger i teltet.

- Det begynner å bli litt vel spennende med tanke på å klare å krysse Antarktis på 100 dager, sier Liv Arnesen på telefon fra Antarktis.

I løpet av 14 dager bør de to være kommet fram til første stopp Sydpolen. Men været har så langt ikke vært på deres side.

- Folk som har lang erfaring fra Antarktis sier at de ikke har opplevd så lite vind, så mye snø og så store skavler. Det er trist, men vi er fortsatt optimistiske, forteller Liv.

Hennes medfarer Ann Bancroft har slått opp en gammel skulderskade, men det er av mindre viktighet. Til tross for dårlig tid tilbringes dagen i teltet med firkløver og varm sjokolade.

KRITISK: Det må ikke bli for mange dager i teltet hvis Ann Bancroft og Liv Arnesen skal klare å krysse Antarktis på 100 dager.