Flomdrama i Midt-Norge

- Kritisk

En rekke veier i Midt-Norge er lørdag stengt på grunn av flom. I Verdal kommune er situasjonen dramatisk, ifølge ordføreren.

FLOM: Lørdag 18. desember ble Midt-Norge rammet av en kraftig flom. Enkelte kommer seg ikke på jobb, mens andre har oversvømte kjellere. Video: Dagbladet TV / Ivan Larsson Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vannmengden har gjort at veien er stengt flere steder. Det gjør at mange innbyggere er isolerte. Så er det mange boliger i Vuku sentrum som har fått vann i kjelleren og flere boliger og næringsbygg som sannsynligvis har blitt skadet, sier ordfører Pål Sverre Fikse i Verdal kommune i Trøndelag.

Situasjonen er dramatisk, forteller ordføreren.

- Det er kritisk hvis elva fortsetter å stige de neste timene, slik den har gjort fram til nå. Vi håper at den vil gå ned i kveld.

Kommunen har sikret at de innbyggerne som er på øvre siden av veistengingen får matlevering, medisiner og tilbud fra hjemmetjenesten, ifølge Fikse.

- Vi har store mannskaper ute nå.

Nå avventer de situasjonen.

- Det er dessverre ikke første gang, men det er dramatisk og det er mange som blir berørt. Nå er vi avventende for å se om elva blir større.

Sendt ut farevarsel

En rekke veier i Midt-Norge er lørdag stengt på grunn av flom. Vannmassene gjør det umulig å holde veiene åpne.

Meteorologisk institutt har sendt ut oransje farevarsel for svært mye regn i Trøndelag, og lørdag var det målt mellom 70 og 140 millimeter på ett døgn, aller mest i Åfjord på Fosenhalvøya.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer