Kritiske til Cruz' uvanlige forsøk på å slå Trump: - Et desperat PR-stunt

Utnevnte tidligere motstander Carly Fiorina som visepresidentkandidat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ted Cruz gjentok gang på gang etter tirsdagens fem primærvalg at Donald Trump fortsatt ikke kom til å få flertallet på 1237 delegater til sommerens landsmøte og dermed bli Republikanernes presidentkandidat.

Det virker imidlertid mer og mer sannsynlig at Trump kan nå dette målet etter tirsdagens valgskred, der han stakk av med 198 delegater mot Cruz' tre og konkurrenten John Kasichs ni.

At Cruz må gjøre noe drastisk for å stoppe realitykjendisen og eiendomsmilliardæren, er det ingen tvil om. Det drastiske grepet annonserte han i går.

- Etter å ha tenkt mye, har jeg kommet til konklusjonen at dersom jeg blir nominert som president i USA, vil jeg stille med Carly Fiorina som min visepresidentkandidat, sa Cruz under et møte i Indianapolis seint i går kveld.

- Uvanlig Nøkkelstaten for Cruz nå blir nettopp Indiana, der Indianapolis er delstatshovedstad. Primærvalget der er tirsdag, og Trump og Cruz ligger jevnt an på meningsmålingene og på prognosene.

Fiorina (61) var en av de republikanske presidentkandidatene og Cruz' motstandere, fram til hun trakk seg etter primærvalgkampen i New Hampshire i februar. Siden har hun vært en av hans viktigste støttespillere. At nettopp hun ble Texas-senatorens kandidat er ikke fullt så overraskende, men tidspunktet får ekspertene til å stusse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer