Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kroatia skysser flyktningene videre

Kroatia vurderer å droppe registring og bosetting av flyktninger, men vil fortsatt hjelpe dem på ferden nordover i Europa.

TOVARNIK: Flyktninger kom seg inn på toget ved å ta seg gjennom vinduene nær grensestasjonen Tavornik i Kroatia. Nå varsler Kroatia at de vurderer å droppe registrering og bosetting av flyktninger som kommer i landet. Foto: Scanpix.
TOVARNIK: Flyktninger kom seg inn på toget ved å ta seg gjennom vinduene nær grensestasjonen Tavornik i Kroatia. Nå varsler Kroatia at de vurderer å droppe registrering og bosetting av flyktninger som kommer i landet. Foto: Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Kroatia kan ikke akseptere denne byrden lengre. Vi kan ikke kontrollere tilstrømmingen av flyktninger, sier statsminister Zoran Milanovic fredag.

De siste to døgnene har 13 000 flyktninger og migranter ankommet landet, til tross for at Kroatia stengte sju av landets åtte grensestasjoner torsdag.

Milanovic har kalt inn landets nasjonale sikkerhetsråd til møte for å diskutere situasjonen framover.

- Det er på tide at vi håndterer flyktningproblemet annerledes. En plan B er å ikke registrere eller bosette flyktningene. De vil få mat, vann og medisinsk hjelp, og så kan de dra videre, sier Milanovic.

- Vi har hjerter, men vi har også hoder, sier statsministeren videre.

Etter at Ungarn stengte grensen, var Kroatia villige til å hjelpe flyktningene, men Milanovic understreket onsdag at dersom antallet kom over 8000, ville landets kapasitet bli sprengt.


(©NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling