STENGER GRENSENE: Natt til fredag ble det klart at Kroatia gjør som Ungarn og stenger flere av grenseovergangene for å stoppe flyktningstrømmen som har flommet inn i landet de siste to dagene. Foto: AP Photo/Manu Brabo/NTB Scanpix
STENGER GRENSENE: Natt til fredag ble det klart at Kroatia gjør som Ungarn og stenger flere av grenseovergangene for å stoppe flyktningstrømmen som har flommet inn i landet de siste to dagene. Foto: AP Photo/Manu Brabo/NTB ScanpixVis mer

Kroatia stenger grense­overganger for flyktningene. Sier «landet er fullt»

Gjør som Ungarn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Natt til fredag ble det klart at Kroatia gjør som Ungarn og stenger trafikken til og fra flere av grenseovergangene for å stoppe flyktningstrømmen som har flommet inn i landet de siste to dagene.

Landets statsminister Zoran Milanovic har tidligere sagt at selv om landet har «begrenset kapasitet», vil de forsøke å registrere så mange flyktninger som mulig.

Men etter at over 11 000 har krysset landets grenser de siste to dagene etter at Ungarn forseglet sine grenser, har Kroatia sett seg nødt til å gjøre det samme.

Innenriksminister Ranko Ostojic advarte tidligere i uka om at dette kunne bli et nødvendig tiltak, og så har nå skjedd. Ifølge BBC sier han nå at «landet er helt fullt». 

En av grenseovergangene som rammes av de nye restriksjonene er Tovarnik - stedet hvor de fleste har krysset inn i landet de siste dagene.

Tidligere torsdag var det flere flyktninger som brøt igjennom politiets sperringer her da de mistet tålmodigheten og frustrasjonen steg.

Torsdag kveld ble også et tog stoppet på grensen mellom Kroatia og Slovenia. Toget holdt over 100 flyktninger, men ifølge Reuters vil slovenske myndigheter snu toget og sende det tilbake til Kroatia.

Slovenia er som Ungarn en del av Schengen, men en kilde skal ha sagt til nyhetsbyrået at de ikke akter å la Slovenia bli en «korridor» for flyktningene til andre land i EU.

EU har allerede annonsert et nytt toppmøte om flyktningkrisen i neste uke.