Kroatisk mann omkom i arbeidsulykke i Nordland

Andre dødsulykken på tre uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En linjemontør fra Kroatia omkom mandag i en arbeidsulykke ved Statnetts anlegg ved Nedre Røssåga kraftstasjon i Hemnes i Nordland. Dette er den andre dødsulykken ved Statnetts anlegg på tre uker.

- Politiet på Helgeland fikk like før klokka 15 melding om en arbeidsulykke, og ved 16-tiden fikk politiet melding om at en person var død som følge av dette, opplyser politiinspektør Linda Rømma i Nordland politidistrikt til NRK.

Montøren som omkom er fra Kroatia og var ansatt i en datterselskap til Nettpartner, som jobber for Statnett i Hemnes, opplyser kanalen.

Sørgelig budskap - Vi har mottatt det sørgelige budskapet om at en ansatt hos en av våre underentreprenører har omkommet, sier konserndirektør Elisabeth Vardheim i Statnett.

Ifølge selskapet skjedde ulykken i forbindelse med bruk av linjevogn på kraftledningen. Selskapet opplyser til NTB at det ikke var et fall som forårsaket dødsulykken.

Politiet er på ulykkesstedet og Arbeidstilsynet er varslet. Statnett vil bistå etterforskningen, i tillegg til å gjennomføre egen gransking.

Dette er den andre ulykken på litt over to uker der en person omkommer i forbindelse med arbeid for Statnett.

Andre kroater som dør Fredag 15. april døde en 32 år gammel mann da han falt opptil 35 meter fra en høyspentmast mellom Tonstad og Feda i Vest-Agder. Mannen var også fra Kroatia og jobbet for det kroatiske selskapet Dalekovod som utfører arbeid på ledningsnettet til Statnett.

Statnett opplyser til NTB at dødsulykken tirsdag ikke skjedde på samme måte som den forrige.

- Vi skal granske denne hendelsen nøye, sier Henrik Glette, kommunikasjonssjef i Statnett til NTB.

Stanser bruk av linjevogner Alt arbeid med bruk av linjevogner i alle Statnetts prosjekter og i driften av kraftledninger er midlertidig stanset som følge av ulykken, opplyser selskapet på sine sider.

Norges vassdrags- og energidirektorat ga Statnett i fjor tillatelse til å bygge og drive om lag 5,7 kilometer med kraftledning parallelt med eksisterende kraftledning i Trøndelag, istedenfor langs Nordlandsbanen.

Det nye ledningsstrekket blir ifølge NRK lagt parallelt med eksisterende 300 kilovolts ledning inn mot Namsskogan transformatorstasjon.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram