Krogvold risikerer fengsel for regnskapsrot: - Jeg er fryktelig lei meg for det

Har ikke levert selvangivelser siden 2009.

REGNSKAPSROT:  Fotografen Morten Krogvold (65) må møte i Oslo tingrett, siktet for brudd på bokføringsloven. Han har ikke levert selvangivelser siden 2009. Foto: Berit Roald/NTB scanpix
REGNSKAPSROT: Fotografen Morten Krogvold (65) må møte i Oslo tingrett, siktet for brudd på bokføringsloven. Han har ikke levert selvangivelser siden 2009. Foto: Berit Roald/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fotografen Morten Krogvold (65) må møte i Oslo tingrett, siktet for brudd på bokføringsloven. Han har ikke levert selvangivelser siden 2009.

Krogvold vil få avgjort sin straff gjennom en tilståelsesdom. Mye tyder på at han vil bli idømt ubetinget fengsel, men med betydelig straffereduksjon, skriver Dagens Næringsliv. Politiadvokat Camilla Søby ved Oslo politidistrikt sier etterforskningen har bakgrunn i anmeldelse fra Skatt øst.

- En siktelse er blitt oversendt fra Oslo politidistrikt til Oslo tingrett med anmodning om at sakens avgjøres ved tilståelsesdom. Saken gjelder brudd på reglene for regnskapsførsel, sier Søby.

Fotografen sier han har over lang tid hatt for dårlig oversikt over hvordan regnskapet hans er blitt håndtert.

- Det er mitt ansvar, og jeg er fryktelig lei meg for det. Jeg tok tak i det så snart jeg ble klar over mislighetene, og jeg har hatt et godt arbeid med myndighetene under denne prosessen. Jeg har tatt ansvar for feilene som ble gjort og ryddet opp. Alt det utestående er gjort opp. Jeg har lært mye av det som er skjedd og har sørget for at det nå er profesjonelle som tar seg av økonomien min, sier Krogvold i en epost til avisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer