- Krohn Devold er groupie for Bush

Forsvarsminister Kristin Krohn Devold velger å være groupie for Bush.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sier SVs forsvarspolitiske talsmann, Kjetil Bjørklund.

- Jeg forstår ikke hvordan hun kan opptre som hun gjør når hun sitter i en regjering der hennes proamerikanisme må være kontroversiell, sier han.

Bjørklund langer ut mot forsvarsministeren etter at Dagbladet i går skrev at alle avdelinger i hæren skal bli reaksjonsstyrker som kan settes inn hvor som helst i verden.

- Total nedbygging

- Dette innebærer en total nedbygging og omlegging av det norske forsvaret slik vi har kjent det. Krohn Devold vil strømlinjeforme det norske forsvaret for amerikansk utenrikspolitikk. Jeg skjønner ikke at Bondevik kan støtte dette, sier Bjørklund.

I et stort oppslått intervju med The New York Times for to uker siden ble Krohn Devold framstilt som en moderne NATO-politiker, og en som USAs forsvarsminister Donald Rumsfeld gjerne samtaler med.

- Sår tvil

Det norske forsvaret ble framstilt som en vare som hadde produkter som kunne skreddersys i et amerikansk forsvarskonsept. Krohn Devold ble framstilt som en macho-kvinne.

- Det farligste Krohn Devold gjør når hun legger seg så tett opp til Bush-administrasjonen, og støtter doktrinen om rett til førsteangrep, er at hun sår tvil om Norge fortsatt står på FN-linja, sier Bjørklund.

LANGER UT: Kjetil Bjørklund (SV).
FÅR KRITIKK: Kristin Krohn Devold (H).