Kroken på døra for for Fattighuset

Fattighuset i Oslo stengte i går. Pengekassa er tom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter 11 års drift er det kroken på døra for Fattighuset i Oslo. 200 000 kroner i årlig husleie, og høye advokatkostnader etter fjorårets interne stridigheter, ble for tøft for kassabeholdningen.

-  Vi har ikke penger til å være her lenger. Så lenge alt er basert på frivillig arbeid og vi ikke selger noen ting som helst, dekker ikke den støtten vi får fra stat og kommune husleie og drift, sier driftsleder Per Dahl.

200 brukere

I løpet av helga skal alt ut av lokalene på Grønland. Her har Oslos fattige hentet gratis mat, klær, møbler og hatt et sosialt nettverk rundt kaffebordet. Drøyt 200 brukere, 70-80 av dem faste besøkende, står nå uten tilbud.

-  Dette er det eneste tilbudet som er rettet mot «vanlige» fattige, som ikke har rusproblemer. Pensjonister og enslige mødre som henter mat her, vil ikke oppsøke Blå Kors eller Frelsesarmeen, sier Dahl.

Penger fra Ari

Fattighuset ble landskjent da Ari Behn donerte erstatningen på 100 000 kroner, som han fikk

etter å ha saksøkt Choice Hotels Scandinavia etter en annonsekampanje i 2002.

Trolig må rike onkler nok en gang på banen.

-  Brukerne kan ikke stå uten tilbud, så vi jobber for å finne nye løsninger. Vi håper det finnes en huseier i Oslo, som kan gi oss et billig lokale, sier administrativ leder Trond

Olsen.

STENGER: Pengetrøbbel tvang administrativ leder Trond Olsen (t.v.) og driftsleder Per Dahl til å stenge Fattighuset i Oslo i går.