Krokodille i kasjotten

En krokodille på vandring ble litt for brysom. Da var en arrestcelle løsningen for politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i kystbyen Derby lengst nordvest i Australia måtte putte en nokså spesiell inntrenger i varetektsarresten denne uken. Arrestanten var en 1,2 meter lang saltvannskrokodille. Krokodillen hadde tydeligvis gått til fots fra stranden og inn til Derby, der den ble oppdaget i hagen utenfor det lokale sykehjemmet. Dyret gjorde ingen motstand da det ble pågrepet og satt i arresten.

- Vi hadde ingen andre arrestanter sittende akkurat da, så krokodillen hadde god plass, sier politikonstabel John Anderson. Han tilføyde at krokodillene ofte vandrer rundt på land, men at det er sjelden de går så langt som fra stranden og inn til byen.

- Folk heromkring har stor respekt for krokodillene, som kan være livsfarlige. Hvis man oppdager ett av disse dyrene, gjør man klokt i å holde seg på trygg avstand, sier den australske politikonstabelen.

Da krokodillen ble løslatt forsvant den umiddelbart i mangrovesump nær kysten ved Derby. Saltvannskrokodiller er en vernet dyreart i Australia, og det var aldri på tale å avlive inntrengeren.

(NTB)

BARE EN LITEN BIT:</B> Denne saltvannskrokodillen lever i fangenskap. Matfatet består av fugl, helst levende.