Krokodille kastet på glattcelle

Ville ta australske fiskere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Politiet i Nord-Australia låste en 2,4 meter lang saltvannskrokodille inne på ei celle over natta, etter at dyret med de skarpe tennene hadde skremt vannet av lokale fiskere, melder BBC.

De hadde «intet annet valg» etter at de først fikk fanget den aggressive krokodillen sent på kvelden. Først på morgenkvisten ble dyret plassert på en lokal krokodillefarm.

Polititjenestemannen Wade Marshall fortalte at de måtte rykke ut etter at krokodillen gikk til angrep på noen lokale fiskere, mens de dro båten opp på en båtrampe.

Da de kom til stedet, var krokodillen 30 meter fra båtrampa. De ventet på nattemørket, som gjør det lettere å se slike reptiler, før de fanget saltvannskrokodillen.

- Etter tre timer og noen mislykkede forsøk klarte vi å fange dyret, sier Marshall til BBC.

Han forsikrer om at krokodillen fikk den beste oppvartning på cella.

- Vi passet på at krokodillen hadde det bra. Den fikk ligge på et vått teppe, og ble jevnlig overøst med vann. Vi dekket til øynene på krokodillen for å hindre at den skulle bli oppspilt, forklarer Wade Marshall.

Politiet i Nord-Australia har ennå ikke fått snakket med de aktuelle fiskerne, og mangler derfor utfyllende informasjon om krokodilleangrepet.

SALTVANNSKROKODILLE: Denne krokodilletypen har drept flere mennesker i Australia. Foto: SCANPIX/EPA
SALTVANNSKROKODILLE: Denne krokodilletypen har drept flere mennesker i Australia. Foto: SCANPIX/EPA Vis mer