Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krokodille på rømmen i Bergen

Skremte en gruppe barnehagebarn.

SKUMMEL TYPE: Akvariet i Bergen har flere krokodiller som denne. Den som rømte ut av buret sitt i dag er omtrent en meter lang. Foto: Marit Hommedal/Scanpix
SKUMMEL TYPE: Akvariet i Bergen har flere krokodiller som denne. Den som rømte ut av buret sitt i dag er omtrent en meter lang. Foto: Marit Hommedal/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

En meterlang krokodille greide å rømme fra buret sitt i Akvariet i Bergen - og pilte mellom beina på en gruppe barnehagebarn.

De skrekkslagne voksne som var med, kunne heldigvis konstatere at den ikke gikk til angrep på noen.

- Det var en skremmende opplevelse, men heldigvis oppførte barna seg bra, slik at vi raskt kom oss ut, sier Jan Blom-Pettersen i Nykirken barnehage til VG Nett.

Barnehagen var på Akvariet mandag ettermiddag, blant annet for å se den store krokodilleutstillingen. Plutselig kom den ene krokodillen seg ut av buret.

Direktør Kees Oscar Ekeli ved Akvariet i Bergen sier rømlingen var en filippinsk krokodille på rundt en meter. Ifølge marinbiologen klatret den rett og slett over gjerdet på buret.

- Slikt skal selvsagt ikke skje. Det er helt uakseptabelt, og jeg skjønner veldig godt at dette var en ubehagelig opplevelse for gjestene våre. Vi må bare beklage det som skjedde, sier Ekeli, som selv fanget det eventyrlystne reptilet ved å kaste et vått håndkle over hodet på den. Det blir nok lenge til neste tur ut, for nå blir det montert hønsenetting over burene.

(NTB)

 

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!