Maoming:

Krokodillefrykt etter storflom: - Ikke gå ut

Tannrike, fullvoksne krokodiller er på rømmen etter at dødelige stormer har rammet Sør-Kina.

PÅ FRIFOT: Da flomvannet strømmet inn i krokodillefarmen, svømte flere av dens skjellkledde beboere ut. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB
PÅ FRIFOT: Da flomvannet strømmet inn i krokodillefarmen, svømte flere av dens skjellkledde beboere ut. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Forrige uke traff den tropiske stormen Haikui den sørlige kysten av Kina med store nedbørsmengder. Det skjedde bare få dager etter at en tyfon traff det kinesiske fastlandet.

Minst sju mennesker har mistet livet og flere er meldt savnet.

Nå har lokale myndigheter i byen Maoming gått ut og advart innbyggerne om å ikke gå ut. Det skyldes at over 70 krokodiller er på frifot i vannmassene.

Rømte fra krokodillefarm

Ifølge CNN skal reptilene ha holdt til på en krokodillefarm. Da en nærliggende innsjø rant over, ga det dyrene muligheten til å stikke av.

ETTERTRAKTET: Det finnes flere krokodillefarmer i Kina. Mange av dem ender som blant annet håndvesker. Foto: Sutterstock/NTB
ETTERTRAKTET: Det finnes flere krokodillefarmer i Kina. Mange av dem ender som blant annet håndvesker. Foto: Sutterstock/NTB Vis mer

Den Shandong-baserte nyhetskanalen Hai Bao News melder ifølge CNN at det skal dreie seg om minst 69 voksne krokodiller og flere ungdyr. Hai Bao News skriver videre at innbyggerne er advart om å holde seg innendørs.

En redningsstyrke har fått i oppgave å samle inn de rømte reptilene. Letemannskapene er utstyrt med vernedrakter og hjelmer, og ifølge The Beijing News benyttes det sonar i søket.

Ligger på lur

Videoopptak som sirkulerer i kinesiske sosiale medier, skal vise noen av krokodillene som lurer i vannet bak et veiskilt, nær det som ser ut til å være en fullstendig oversvømt vei.

Andre opptak viser krokodiller som er blitt fanget. For å begrense bevegelighet og bitefare, er dyrenes lemmer og gap blitt surret fast.

MISLYKKET: En politibetjent, fra Fitzroy Crossing vest i Australia, viser hvordan man IKKE skal fange en vill krokodille. Reporter: Christina H. Korneliussen. Video: Jasmin Bedford via Storyful Vis mer

CNN skriver at dybden på flomvannet byr på utfordringer. Et medlem av beredskapstroppen har uttalt at de kanskje må avlive flere av krokodillene i stedet for å fange dem.

I Kina er krokodiller verdsatt for huden deres. I tillegg antas kjøttet deres å ha medisinsk verdi i tradisjonell kinesisk medisin.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer