Krokodillejeger i trøbbel igjen

Den australske programlederen Steve Irwin skal ha forstyrret dyr i Antarktis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet.no): Australias mest entusiastiske programleder, Steve «Crocodile Hunter» Irwin, har nok en gang havnet i myndighetenes søkelys på grunn av særdeles oppsøkende dyreliv.

Australske miljøvernmyndigheter undersøker nå påstander om at tv-fjeset svømte på ryggen til to hvaler i Antarktis, og i tillegg kom for nær pingviner og seler.

Nekter

Hendelsen skal ha skjedd i forbindelse med opptak til et dokumentarprogram i februar. Mannskap på et skip i nærheten hevder at de så Irwin hoppe uti sjøen og svømme sammen med to knølhvaler. Dette er ikke tillatt i henhold til lovene som regulerer det skjøre økosystemet i Sørishavet, melder nyhetsbyrået AP.

Steve Irwin nekter på sin side for å ha gjort noe galt, og beskriver hele episoden som «storm i en tekopp».

I reklameinnslag for Irwins dokumentar står det imidlertid at «Han sklir ned dalsider sammen med pingviner, gnir nesten nese med den farlige leopardselen, og tilbringer inspirerende tid sammen med to vennlige knølhvaler.»

Krokodillejegeren sier han bare boltret seg litt i sjøen, og at de to hvalene kom til ham mens han satt oppå et isflak. Irwin mener folk på skipet må ha sett feil.

- De så det fra halvannen til to kilometer avstand. De trodde jeg red på en hval, men det er absolutt latterlig, sier han ifølge BBC.

Nå skal eksperter se gjennom opptakene for å se om Irwin har gjort noe galt.

Krokodillemating

Det er ikke mer enn et halvt år siden sist Steve Irwin var i vinden. Da matet han ei diger krokodille med sin èn måned gamle sønn på armen.

- Han er en måned gammel, så det var på tide han fikk være med på sin første «croc demo», sa Irwin til publikum i reptilparken.

Krokostuntet falt ikke i god jord hos interesseorganisasjonen Australian Family Association, som mente opptrinnet var «ensbetydende med barnemishandling». Den heseblesende dyreelskeren ble gjenstand for politietterforskning, men slapp unna med refs.

VILLMANNENS SØNN: Australske Steve Irwin er mest kjent for sine dristige dyrestunt i Animal Planet-programmet «The Crocodile Hunter», som også går på norske tv-skjermer.
DYREELSKER: Irwin lever av og for dyr. Her sammen med to små tigerunger.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer