TAR SEG EN MUNNFULL VALGVINNER: Krokodillen «Harry» glefser til seg Julia Gillard-kyllingbiten. Hun pekes dermed ut som valgvinner. Foto: EPA/SCANPIX
TAR SEG EN MUNNFULL VALGVINNER: Krokodillen «Harry» glefser til seg Julia Gillard-kyllingbiten. Hun pekes dermed ut som valgvinner. Foto: EPA/SCANPIXVis mer

Krokodillen «Harry» glefser fram valgvinneren i Australia

Synes Labor er mer spiselig enn sentrum-høyre-opposisjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
Glem blekkspruten Paul. I Australia er det krokodillen Harry som gjelder, og han synes regjeringspartiet Labor er mer spiselig enn sentrum-høyre-opposisjonen.

Under VM i fotball ble det gjort et stort nummer ut av blekkspruten Paul, som med sine lange tentakler spådde utfallet av Tysklands kamper, og som gjettet riktig hver eneste gang.

I Australia, derimot, er det krokodillen Harry som er ledende spåmann. Han fikk rett da han spådde at Spania ville vinne VM. Dette var hans første spådom.

Nå har Harry spådd utfallet av lørdagens valg til nasjonalforsamling i Australia. Det skjedde ved hjelp av kyllingbiter som var festet til plakater av statsminister Julia Gillard fra Labor og opposisjonsleder Tony Abbott.

Harry glefset først i seg kyllingbiten under Julia Gillard-plakaten, og dermed var saken avgjort: Labor vinner valget.

Den siste tida har Labor også hatt en knapp ledelse på gallupen.
NTB