- Krokodillene er ikke farlige

Den australske guiden fortalte de tyske turistene at de trygt kunne bade i vannhullet. Åtte krokodiller ventet på de varme gjestene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag denne uka ble den tyske turisten Isabel von Jordan drept av en fire meter lang krokodille da hun badet i et vannhull i Kakadu nasjonalpark nord i Australia. Turistene var på en organisert villmarkstur med selskapet Gondwana Adventure and Expeditions, og lurte på om det var trygt å bade i vannhullet de slo leir ved.

- De ble informert at det bare var ufarlige ferskvansskrokodiller i vannet, og at lokalbefolkningen også badet der, sier den tyske konsulen i Australia, Harry Maschke, til nyhetsbyrået AP.

Det skal ha vært tre skilt rundt vannet som advarte mot krokodillefaren, men den autralske guiden fortalte turistene at ferskvannskrokodillene var ufarlige.

Dermed var det klart for fellesbad i måneskinnet. 10 varme turister fant veien ut i vannet, blant annet den tyske kvinnen og søsteren hennes, Valerie.

Valerie skal ha stått ti meter ute i vannet da hun ble truffet av noe stort og hardt. Da hun snudde seg, så hun søsteren bli trukket under av en stor krokodille, skriver The Australian.

Så brøt panikken løs. Nasjonalparkens viltvoktere ble tilkalt, og 600 meter unna leirplassen fant de krokodillen. Med Isabels arm hengende ut av munnen. De skjøt krokodillen, men på grunn av de andre krokodillene som kretset rundt dem måtte de harpunere kvinnens kropp for å få den opp av vannet. Åtte krokodiller hadde sirklet rundt de badende turistene.

- Det var fullmåne. Jeg ville tro at det siste stedet man ville være var i vannet, sier viltvokteren Tony Heenan til avisa.

Den tyske konsulen er oppgitt over at en profesjonell guides feilaktige informasjon har kostet et liv, og mener ingen av turistene hadde badet hvis ikke guiden hadde forsikret dem om at det var trygt.

  • Guiden som ga forsikringen badet ikke da ulykken fant sted, men han skal ha badet i det samme vannet tidligere på dagen. Gondwana Adventure and Expeditions ønsket ikke å kommentere saken overfor AP.
FARLIG: Kokodillen som drepte den tyske turisten, måtte selv bøte med livet.