KRONA SYNKER: Krona synker mot euro og dollar i dag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
KRONA SYNKER: Krona synker mot euro og dollar i dag. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Krona, oljepris og børsen faller med Iran-avtale

Signert i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dagens atomavtale mellom stormaktene USA, Storbritannia, Frankrike, Russland, Kina, Tyskland og Iran, skal sikre at landet ikke utvikler atomvåpen.

Mens avtalen skal sikre verdensfreden, er den ikke godt nytt for norsk økonomi på kort sikt. Da nyheten sprakk i morges sendte den  kronekurs, oljepris og børsen rett ned.

Ved 10-tiden kostet et fat nordsjøolje kostet 56,83 dollar. Prisen har dermed falt med 1,4 prosent siden mandag. Dette bidrar til å dra Oslo Børs ned ved åpning tirsdag. For flere av de mest omsatte selskapene på børsen pekte pilene nedover ved børsstart. Subsea 7 gikk ned 4,9 prosent, Norsk Hydro falt 1,6 prosent og Statoil sank med 0,3 prosent. DNB falt også, med 0,2 prosent, melder NTB.

- Det er gledelig, en historisk dag, at det endelig er en atomavtale med Iran etter to års forhandlinger, men det betyr også at det blir mer og billigere olje på markedet, og det er ikke gode nyheter for produksjon av norsk olje, sier Saltvedt til NTB.

For å kjøpe en euro må Ola og Kari Nordmann nå ut med 8,93 kroner, opp fra i går.

De ledende børsene i Europa viste alle nedgang tirsdag formiddag. I London sank FTSE 100-indeksen 0,1 prosent, og det samme var tilfellet for Paris' CAC 40. DAX-indeksen i Frankfurt falt 0,4 prosent.