Kroner bryllupet med nytt fond

Et fond for nyskaping blir Stein Erik Hagen og Mille-Marie Treschows første prosjekt sammen etter at de gifter seg neste lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En halv milliard kroner skal puttes i et fond som skal stimulere nyskaping og sette gründer-ideer ut i livet. Det avslørte det vordende ekteparet i et intervju på «Redaksjon EN» i går kveld.

- Jeg får jo daglig henvendelser fra folk som har gode forretningsideer. Til høsten vil vi ansette noen som kan administrere fondet. I begynnelsen av neste år håper vi det er på plass, sa Stein Erik Hagen til NRK.

Han og Mille-Marie Treschow har også lagt store planer for en kulturpark i Larvik, som allerede er i startfasen. Kunstmuseum, blant annet med Rimi-Hagens egen samling, og et vertshus er planlagt.

På plenen utenfor Fritzøehus, godset til Treschow-familien hvor de to skal bo, fortalte brudeparet også om hva de bygger ekteskapet på: «Respekt for hverandre og aksept for hverandres forskjellighet.»

Dagbladet skrev i går om reaksjonene på at statsminister Kjell Magne Bondevik kaster glans over bryllupet til to av Norges rikeste, mennesker statsministeren innrømmer han ikke er nær venn av. Treschow og Hagen, derimot, beskrev i går Bondevik som en Hagen har kjent i mange år og lytter til.

- Jeg er en stor tilhenger og beundrer av Bondevik. Derfor er det hyggelig at han og fru Bondevik kommer i bryllupet, sa Rimi-Hagen til NRK.

Da NRKs Viggo Johansen spurte hva lykke er for Norges rikeste brudepar, svarte Treschow:

- Spesielle opplevelser for eksempel knyttet til turer i skog og mark eller et godt måltid.

Vielsen holdes i Larvik kirke 12. juni med tidligere biskop Sigurd Osberg som prest. Etter at de har gitt hverandre sitt ja, blir det fest på Fritzøehus, Treschows gods med over 76 rom fordelt på over 2000 kvadratmeter.

FEST OG FOND: Stein Erik Hagen og Mille-<wbr>Marie Treschow putter en halv milliard kroner i et fond for å stimulere nyskapning og vekst. Arbeidet starter når bryllupet 12. juni er over.