Kronerulling for å fjerne høyre-ekstrem politiker

Etter uttalelsen hans om å senke båter som kommer med flyktninger fra Afrika.

DEMONSTRERER MOT BNP: Da lederen av British National Party (BNP) holdt en pressekonferanse på en pub i Manchester forrige måned, samlet en rekke skrikende demonstranter seg utenfor puben. "Stopp facistene i BNP" står det på plakatene. Foto: REUTERS/Nigel Roddis
DEMONSTRERER MOT BNP: Da lederen av British National Party (BNP) holdt en pressekonferanse på en pub i Manchester forrige måned, samlet en rekke skrikende demonstranter seg utenfor puben. "Stopp facistene i BNP" står det på plakatene. Foto: REUTERS/Nigel Roddis Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Den britiske organisasjonen «Hope Not Hate» har startet en innsamlingsaksjon for å fjerne den radikale høyrepolitikeren Nick Griffin fra den britiske politikken.

- Nick Griffin er en skam for Storbritannia. Førstkommende tirsdag tar han plass i Det europeiske parlamentet. Vi trenger din hjelp for å sikre at dette aldri skjer, skriver organisasjonen på sine hjemmesider.

Reaksjonen kommer etter at Griffin uttalte at EU bør senke båter med flyktninger, som kommer til Europa fra Afrika, før de legger til land.

Vil senke båtflyktniger«Jeg mener ikke at vi skal drepe dem. Vi kan kaste ut noen livbåter som de kan komme seg hjem igjen med,» har Griffin uttalt om båtflyktningene fra Afrika.

Det var under BBC-programmet The Rocord Europe som ble sendt tirsdag kveld at Griffin kom med de kontroversielle uttalelsene.

- Bare Griffin åpner munnen kommer det søppel ut av den, hvilket gjør folk sinte, sier Gerry Gable, en av lederne bak Hope Not Hate, til Dagbladet.

90 000 underskrifter- Vi har samlet inn 90 000 underskrifter mot BNP, og 120 000 personer fra hele Storbritannia deltar i kampanjearbeid mot Griffin og BNP. Selv biskopen av den britiske kirken er med, sier Gable.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer