Kronerulling for å skaffe hjem til familien

- Vi skal hjelpe dem med alt vi kan, sier ordføreren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): 73 år gamle Josef Fritzl er i økonomisk ruin. Mannen har forsøkt å tjene penger på eiendomshandel, men har mislykkes kraftig.

Én østerriksk bank forteller til Sky News at de har et krav på 700.000 pund - 7 millioner kroner - utestående. Totalt skylder Fritzl 15 millioner norske kroner, ifølge opplysninger Sky News har fått.

Vil gjøre alt de kan

Myndighetene i Amstetten har nå satt i gang en kronerulling. De har åpnet en konto der alle som ønsker å hjelpe familien kan sette inn penger. Natascha Kampusch, som selv satt i fangenskap i åtte år, har allerede gitt en donasjon. Myndighetene lover også at kommunen selv vil bidra.

- Vi kan ikke hjelpe familien akkurat nå, men vi kan hjelpe dem senere når de er ute av sykehuset. Vi vil gjøre alt vi kan, sier Hermann Grüber, talsmann for ordføreren i Amstetten til Sky News.

Flere organisasjoner og støttegrupper har sagt at de ønsker å hjelpe familien. Kommunen er i gang med å planlegge hvor familien kan få bosette seg når de kommer ut fra sykehuset.

- Vi har ingen tro på at de ønsker å bo i det huset, så vi må finne et annet sted til dem. Vi skal hjelpe på alle måter som vi kan, sier Grüber.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer