Kronerulling for å skaffe hjem til familien

- Vi skal hjelpe dem med alt vi kan, sier ordføreren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): 73 år gamle Josef Fritzl er i økonomisk ruin. Mannen har forsøkt å tjene penger på eiendomshandel, men har mislykkes kraftig.

Én østerriksk bank forteller til Sky News at de har et krav på 700.000 pund - 7 millioner kroner - utestående. Totalt skylder Fritzl 15 millioner norske kroner, ifølge opplysninger Sky News har fått.

Vil gjøre alt de kan

Myndighetene i Amstetten har nå satt i gang en kronerulling. De har åpnet en konto der alle som ønsker å hjelpe familien kan sette inn penger. Natascha Kampusch, som selv satt i fangenskap i åtte år, har allerede gitt en donasjon. Myndighetene lover også at kommunen selv vil bidra.

- Vi kan ikke hjelpe familien akkurat nå, men vi kan hjelpe dem senere når de er ute av sykehuset. Vi vil gjøre alt vi kan, sier Hermann Grüber, talsmann for ordføreren i Amstetten til Sky News.

Flere organisasjoner og støttegrupper har sagt at de ønsker å hjelpe familien. Kommunen er i gang med å planlegge hvor familien kan få bosette seg når de kommer ut fra sykehuset.

- Vi har ingen tro på at de ønsker å bo i det huset, så vi må finne et annet sted til dem. Vi skal hjelpe på alle måter som vi kan, sier Grüber.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.