Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kronerulling for Frode Berg

Lokalbefolkningen i Sør-Varanger har samlet inn 135.000 kroner til juridisk bistand for norske Frode Berg som sitter fengslet for spionasje i Russland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag donerte Fagforbundet 50.000 kroner til støttegruppa «Få Frode hjem», skriver Klassekampen. Berg sitter fengslet i FSB-fengselet Lefortovo i Moskva. Tirsdag fikk han avslag i anken om å bli løslatt i påvente av etterforskningen av spionasjesaken. Dermed må han sitte til varetektsperioden går ut 5. februar før han på nytt kan be om løslatelse.

– Denne donasjonen handler om solidaritet, samhold og omtanke. Fengslingen av Berg er ikke hverdagskost. Jeg håper det politiske Norge tar grep, sier leder Bjørg Tapio i Fagforbundet Finnmark til avisa.

Lokalt vekker det reaksjoner at Berg er blitt fengslet i Russland.

– Folk er sjokkerte og opprørte over at en som har vær en brubygger mellom Norge og Russland har blitt fengslet, sier leder av støttegruppen og nestleder i Fagforbundet i Finnmark, Øystein Hansen.

Han tror nå at et norsk-russisk samarbeid er det som skal til for at Berg skal bli løslatt.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!