GIFTET SEG: KrFs kommunikasjonssjef Mona Høvset giftet seg med Louise-Hill Vegsund tidligere i sommer. Nå har KrF-ere over hele landet samlet inn penger til paret etter alt bråket rundt vielsen. Foto: Stine Kildehaug Vegsund
GIFTET SEG: KrFs kommunikasjonssjef Mona Høvset giftet seg med Louise-Hill Vegsund tidligere i sommer. Nå har KrF-ere over hele landet samlet inn penger til paret etter alt bråket rundt vielsen. Foto: Stine Kildehaug VegsundVis mer

Samlet inn penger til brudeparet

Kronerulling i KrF etter homovigsel

Partimedlemmer i KrF har samlet inn penger til kommunikasjonssjef Mona Høvset og hennes nybakte kone Louise-Hill Vegsund.

- Ord blir fattige, her vi sitter med tårer i øyene etter å ha mottatt denne gaven fra KrF-ere fra hele landet! Omsorgen og støtten dere gir, varmer så enormt! Tusen, tusen takk, skriver Høvset i et innlegg på Facebook.

Det skapte store bølger internt i KrF at paret ble viet av prest og KrF-representant Geir Jørgen Bekkevold. Stortingsrepresentant Hans Fredrik Grøvan var blant dem som reagerte på at Bekkevold viet et homofilt par. Men kronerullingen blant partimedlemmer synliggjør at holdningen til saken er delt i KrF:

- Vi har skjønt at bryllupet deres ble en skikkelig festdag! Men vi vet også at hvetebrødsdagene fikk en bismak. Derfor vil vi, en gjeng KrF-ere fra hele landet, gjerne vise dere vår fulle støtte ved å gidere en bryllupsgave, heter det i teksten som ledsager et bilde av det nygifte paret, lagt ut i Høvsets Facebook-post.

-Fantastisk rørende

Giverne stiller en betingelse ved gaven, nemlig at pengene skal gå til en «skikkelig hyggelig opplevelse», for eksempel en reise.

- Fantastisk rørende, sier Mona Høvset til Dagbladet.

Hun vil ikke opplyse hvor mange penger det er snakk om, men beskriver gaven som en overveldende og positiv overraskelse.

- Vi ante ingenting! Vi er så takknemlige for de gode ordene - og så gjør pengene at vi kan få en enda bedre bryllupsreise på nyåret, sier hun.

Står oppreist

Høvset, som til daglig er kommunikasjonssjef i KrF, har til nå avvist alle intervjuforespørsler om kontroversene rundt Bekkevolds rolle som prest i bryllupet hennes.

Men kjærligheten overvinner alt, fastslår hun i Facebook-posten.

- Vi er så takknemlige for alle dere fine mennesker - både kjente og ukjente - som har sendt oss gratulasjoner, meldinger og heiarop! Vi står oppreist og gleder oss til resten av livet sammen, skriver hun.

Hareide i skvis

Så stor har oppmerksomheten om saken vært innad i KrF at bryllupet ble tema da partiet var samlet til sentralstyremøte tidligere denne måneden. I forkant av møtet krevde enkelte stemmer at partiet skulle fjerne Geir Jørgen Bekkevold som familiepolitisk talsperson.

VIET PARET: KrFs familiepolitiske talsperson Geir Jørgen Bekkevold har fått massiv kritikk blant enkelte partifeller for sin rolle som prest i bryllupet.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
VIET PARET: KrFs familiepolitiske talsperson Geir Jørgen Bekkevold har fått massiv kritikk blant enkelte partifeller for sin rolle som prest i bryllupet. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer

Men sentralstyret og partileder Knut Arild Hareide ga Bekkevold full tillit, samtidig som slo fast at partiets linje i homospørsmålet ligger fast. Ifølge Hareide hadde partiledelsen undervurdert sprengkraften i saken.

Bekkevold har selv framholdt at han skiller rollene som prest og politiker og at han tok beslutningen om å vie paret utifra sitt eget teologiske ståsted.

En gjennomgang Vårt Land gjorde tidligere i uka viser at 168 medlemmer har meldt seg ut av partiet av politiske årsaker etter kontroversene rundt Høvsets bryllup. Samtidig har partiet registrert 149 medlemmer i perioden 6. til 28. august.