Kronerulling til egen Orderud-etterforskning

I neste uke møtes familie, slekt og venner av Per og Veronica Orderud for å legge en plan for å få ekteparet frifunnet i Orderudsaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både slekta og fremmede støttespillere har startet kronerulling for å finansiere privatdetektiver som kan etterforske saken videre.

- Politiet vil jo ikke gjøre det, så vi må selv gjøre noe for å forsøke å få Per og Veronica frifunnet. Vi mener at det er en hel rekke spor i saken som ikke er fulgt opp. Det kan se ut som flere av de få tekniske bevisene i saken er rotet bort og tapt av politiet. Vi føler at politiets etterforskning mildt sagt har vært ensidig rettet mot ekteparet, sier Veronica Orderud og Kristin Kirkemo Haukelands fetter, Bjarne Holen (24).

Kronerulling

For første gang snakker han i pressen. Dagbladet møtte ham i går hjemme hos Bodil Kirkemo, Veronica og Kristins mor.

- Vi må få en eller flere profesjonelle private etterforskere til å fortsette etterforskningen i saken. Det er startet kronerulling blant slekt, familie og venner for å dekke utgiftene. Totalt fremmede folk har reagert på dommen, og tatt kontakt. Flere har ringt og sagt at de kan fortsette å drive Orderud gård på dugnad dersom ekteparet blir sittende i fengsel, eller at de kan sette av penger. Det er tydelig at mange ser på dommen på samme måte som familien: Som et justismord, sier Holen.

-Ikke oppklart

Til daglig studerer han matematikk ved Universitetet i Oslo. Han hamrer løs mot dommen, som han mener ikke er fundert på beviser i det hele tatt. For ham er ikke orderudsaken oppklart.

- Familien er innstilt på å oppklare saken. Vi vil gjøre hva vi kan, og vil intensivere etterforskningen med privat etterforsker.

En av privatetterforskerne de ønsker å kontakte er tidligere Kripos-etterfrosker Ola Thune. Fra tidligere jobber etterforsker Harald Olsen med saken på oppdrag fra Veronicas advokat Frode Sulland, og privatetterforsker Tore Sandberg foretar undersøkelser i saken for Se & Hør.

- Vi tar i mot all hjelp vi kan få, sier Holen. Han ønsker også å slå tilbake mot politiet og media. Holen mener at det bildet som media har gitt av Per og Veronica, er feilaktig.

VIL ETTERFORSKE VIDERE:</B> Veronica Orderud og Kristin Kirkemo Haukelands fetter, Bjarne Holen, forteller at familien selv ønsker å hyre privatdetektiver i et forsøk på å få Veronica og Per frifunnet i Orderud-saken. Han opplever dommen mot Per og Veronica som et justismord.