Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kronprins født i Marokko

Marokkos kongepar fikk en liten sønn for noen timer siden. Nå er arverekka sikret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prinsesse Salma av Marokko fødte torsdag en velskapt gutt, og kong Mohammed VI har dermed fått en tronarving. Gutten får navnet Moulay Al Hassan og tittelen kronprins, opplyste en talsmann for hoffet i Rabat.

Nyheten om kronprinsens fødsel ble hilst med en salutt på hele 101 skudd fra militære anlegg rundt om i landet. I Rabat ble det reist telt som skal huse de mange besøkende som ventes å komme til byen for å ære den nyfødte.

Prinsen får ett av sine navn etter bestefaren kong Hassan II, som døde i 1999. Han inntar nå førsteplassen i arverekken, etter kong Mohammeds bror Moulay Rachid, sa den marokkanske hofftalsmannen torsdag.

- Vi bønnfaller Den Høyeste Makt om å velsigne den nyfødte, å vise ham den største omsorg, å gi faren hans majestet kongen lykke og å fylle hele den marokkanske nasjon med glede, sa han videre. Samtidig ble gatene utenfor slottet i Rabat pyntet til fest.

Denne festen ventes å bli like storslagen som kong Mohammeds bryllupsfeiring i juli i fjor, da monarken giftet seg med den rødhårede yrkeskvinnen Salma Bennani. Marokko bruker ikke tittelen dronning, kongens hustru har i stedet tittel av prinsesse.

STOR FEST:</B> Kong Mohammed IV giftet seg med sin Salma i sommer. Nå har de fått barn.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media