Kronprins Frederik «årets danske»

KØBENHAVN (NTB-RB): Som den første kongelige noensinne er kronprins Frederik blitt valgt til «årets danske», skriver Københavnavisen Berlingske Tidende i dag. Så sent som i 1994 var tronarvingen overhodet ikke med blant de øverste 60 på listen over danskenes favoritter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men i år har kronprinsen tatt et meget klar førsteplass, foran folkehelter som fotballspilleren Bjarne Riis og håndballstjernen Anja Andersen. Han danker også ut kongehusets nyeste medlem, prinsesse Alexandra som er gift med kronprinsens lilebror Joachim.

Den danske kongefamilien er for tiden mer populær enn noen sinne. Dronning Margrethe har stått på listen over de mest avholdte helt siden meningsmålerne Gallup begynte å offentliggjøre den for ni år siden, og prinsesse Alexandra har vært med så lenge hun har bodd i Danmark.

Ellers er det som vanlig idrettsstjerner og ukebladkjendiser som dominerer listen. Men det er verdt å merke seg at den danske nobelprisvinneren i kjemi, Jens Christian Schou, er kommet inn som nr. 14. Mest populære politiker er innenriksminister Thorkild Simonsen på sjette plass, fulgt av den omstridte, sterkt høyreorienterte Pia Kjærsgaard på åttende.