FÅR PRIS: Kronprins Haakon får brobyggerpris. Her under en minnesermoni på Stortinget. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
FÅR PRIS: Kronprins Haakon får brobyggerpris. Her under en minnesermoni på Stortinget. Foto: Eirik Helland Urke / DagbladetVis mer

Kronprins Haakon får brobyggerpris

Kronprins Haakon har fått brobyggerprisen 2011 for sin innsats for å bygge bru mellom mennesker, religioner og kulturer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er 14. august-komiteen som deler ut brobyggerprisen. Komiteen jobber for å bygge bru mellom det norske og det pakistanske samfunnet ved å opprette møteplasser og dialog samt øke kunnskapen om hverandres kultur, tradisjoner og verdier.

«Komiteen har spesielt lagt merke til Kronprinsens varme hjerte for de aller svakeste i verden, nemlig fattige mennesker. Kronprinsens deltakelse i fakkeltoget for å stå sammen i sorgen for flomofrene i Pakistan i fjor ga et sterkt signal til omverden,» heter det blant annet i juryens begrunnelse.

Blant tidligere mottakere av brobyggerprisen finner vi blant annet Kåre Willoch, Morten Harket, Wenche Foss, Gunnar Stålsett, Kong Harald, Kronprinsesse Mette-Marit, Barack Obama og tidligere president i Pakistan, Muhammad Rafiq.

(NTB)