Kronprins Haakon har startet hussalget

I fjor fikk han godkjent å skille ut sju av elleve parseller på Skaugum. Nå er salget i gang.

SELGER UNNA: Villaen som skal selges ligger nær Semsveien ved svingen ned mot Sem Gjestegård. Prisantydningen er 3,9 millioner kroner og det går klart fram av annonsen at det er behov for oppussing. Foto: Ørjan F. Ellingvag / Dagbladet / Corbis
SELGER UNNA: Villaen som skal selges ligger nær Semsveien ved svingen ned mot Sem Gjestegård. Prisantydningen er 3,9 millioner kroner og det går klart fram av annonsen at det er behov for oppussing. Foto: Ørjan F. Ellingvag / Dagbladet / CorbisVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 2009 fikk kronprins Haakon godkjent å skille ut sju av elleve parseller pÃ¥ Skaugum i Asker. Nå har han startet salget, skriver Budstikka.no.

Villaen som skal selges ligger nær Semsveien ved svingen ned mot Sem Gjestegård.

Prisantydningen er 3,9 millioner kroner og det går klart fram av annonsen at det er behov for oppussing.

- Det man betaler for er beliggenheten og tomta, sier den tidligere beboeren Per-Ola Søsveen.

Han har bodd i huset de siste ni årene, men flyttet til Røyken 1. oktober. Søsveen sier han hadde bydd på huset om prisen hadde vært 3 millioner kroner, men tror det fort kan gå for 5 millioner kroner.

Ifølge annonsen er huset bygget i 1946. Det er 100 kvadratmeter i første etasje pluss en kjeller på 60 kvadratmeter. Tomta er på 1,3 mål.

Da landbruksutvalget i 2009 sa ja til fradeling av de sju parsellene sa de samtidig nei til å dele av tre ubebygde tomter, pluss den såkalte «Hovmesterboligen» som ligger sentralt på tunet på Skaugum.

Argumentet som slo gjennom for å nekte fradelingen var at et eventuelt salg av denne tomta kunne påføre gårdsdriften «konkrete og påregnelige ulemper av et visst omfang» hvis det kom nye eiere tett opp i gårdsdriften.

(NTB)

PRAKTBYGG: Skaugum hovedgård. Foto:  Jon Terje Hellgren Hansen/Dagbladet
PRAKTBYGG: Skaugum hovedgård. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen/Dagbladet Vis mer