Asker kommune på tilsyn på Skaugum

Kronprins Haakon måtte fjerne bensinkanne fra kjelleren under leietakernes boliger

«Brennbare forhold i kjeller», skriver kronprinsens egne representanter.

FIKK BESØK AV KOMMUNEN: Asker kommune har vært på tilsyn på Skaugum gård etter Dagbladets opplysninger om at kronprins Haakon har tatt i bruk fem utleieboliger uten midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Under tilsynet kom kommunen med en rekke tiltak som måtte være på plass før kronprinsen i det hele tatt kunne søke om en slik godkjennelse. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
FIKK BESØK AV KOMMUNEN: Asker kommune har vært på tilsyn på Skaugum gård etter Dagbladets opplysninger om at kronprins Haakon har tatt i bruk fem utleieboliger uten midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Under tilsynet kom kommunen med en rekke tiltak som måtte være på plass før kronprinsen i det hele tatt kunne søke om en slik godkjennelse. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For to uker siden avdekket Dagbladet at kronprins Haakon har tatt i bruk og leid ut fem boliger på Skagum gård i strid med plan- og bygningsloven. Asker kommune dro dermed på tilsyn.

I dokumenter Dagbladet har fått tilgang på kommer det fram at kommunen har bedt om flere utbedringer i og utenfor byggene som leies ut.

Blant annet ba kommunen om at bensinen og gressklipperne som var oppbevart i kjelleren under kronprins Haakons utleieboliger måtte fjernes. I dokumentene betegner kronprinsens representanter, ingeniørfirmaet Haug og Blom-Bakke, det som «brennbare forhold i kjeller».

- Jeg har bragt på det rene at det dreier seg om en halvfull 5-liters plastkanne med bensin til gressklipperen, sier kommunikasjonssjef ved Slottet, Marianne Hagen, til Dagbladet.

I tillegg ba Asker kommune kronprins Haakon blant annet om å montere seriekoblede brannvarslere i de fem utleieenhetene og utarbeide en instruks for varsling og rømning, framgår det av dokumentene.

Bygningene utleieboligene ligger i har murt sokkeletasje og overbygning i treverk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer