Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kronprins Haakon var i New York da flyet krasjet

Terror-frykt satte sikkerhetsrutinene rundt kronprinsen på prøve.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flykrasjet skjedde 30 kvartaler nord for FN-bygningen hvor kronprins Haakon befant seg for å holde tale på den store FN-konferansen om vold mot barn.I en kort tid var det mistanke om at flyulykken skyldes terrorisme, og det amerikanske forsvaret satte umiddelbart inn jagerfly over flere byer i USA.

Rutine

- Sikkerhetsopplegget rundt Kronprinsen vil alltid kunne forholde seg til den slags situasjoner, sier Bård Hopeland, senior rådgiver i FN-avdelingen i Utenriksdepartementet til Dagbladet. - Kronprinsen ble håndtert av apparatet på vanlig måte.

Liten beredskap

FN-bygningen ligger på samme side av Manhattan som boliggården som ble truffet av flyet, men 30 kvartaler lengre sør.

FN- bygningen ble ikke evakuert. Det ble heller ikke noen andre bygninger på Manhattan, bortsett fra den 50 etasjer høye skyskraperen som ble truffet av flyet.

To døde

Flyet, en Cirrus SR-20, var registrert på Yankees-spilleren Cory Lidle (34) . Passet hans ble funnet nede på gaten utenfor bygningen. I tillegg til Lidle døde flyinstruktøren hans i krasjet.

PASSET PÅ: Sikkerhetsrutinene rundt kronprins Haakon fungerte i New York i går. Foto: Kristine Nyborg
PASSET PÅ: Sikkerhetsrutinene rundt kronprins Haakon fungerte i New York i går. Foto: Kristine Nyborg Vis mer