MØTTE HAAKON: Den narkodømte 25-åringen oppga i retten at han er «medlem av en referansegruppe for minoritetsungdom for kronprins Haakon og Det kongelig slott». 25-åringen skal ha møtt kronprinsen under et møte 17. desember i år, ifølge slottet. Her er kronprins Haakon på Den norske filmfestivalen i Haugesund.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
MØTTE HAAKON: Den narkodømte 25-åringen oppga i retten at han er «medlem av en referansegruppe for minoritetsungdom for kronprins Haakon og Det kongelig slott». 25-åringen skal ha møtt kronprinsen under et møte 17. desember i år, ifølge slottet. Her er kronprins Haakon på Den norske filmfestivalen i Haugesund. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIXVis mer

Kronprins Haakons rådgiver narkodømt

25-åring dømt for å ha oppbevart 370 gram marihuana for 14-åring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Oslo tingrett framhever 25-åringen i sin forklaring at han er engasjert i flerkulturelle spørsmål. Samtidig betoner han arbeidet han har gjort i forbindelse med ungdom og narkotika.

Bare to dager før han satt på tiltalebenken i tingretten, møtte 25-åringen kronpris Haakon. Ifølge dommen, som bygger på 25-åringens egen forklaring, er han «medlem av en referansegruppe for minoritetsungdom for kronprins Haakon og Det kongelig slott».

Kommunikasjonsrådgiver Sven Gj. Gjeruldsen ved Slottet sier til Dagbladet at 25-åringen deltok sammen med om lag 15 andre i et møte med kronpris Haakon om kulturell frihet 17. desember. I tingretten er 25-åringen dømt til samfunnstjeneste i 118 timer med en gjennomføringstid på 120 dager.

Narko i sekken
Det var 27. juli 2007 politiet fant nesten 370 gram marihuana i bagasjerommet i mannens bil i Møllergata i Oslo.

25-åringen forklarer at han hadde overtatt narkotikaen fra en 14 år gammel gutt, som han kjente gjennom sitt arbeid som prosjektkoordinator.

– Jeg møtte gutten tilfeldig på Tøyen tre-fire dager tidligere, og fikk vite at han hadde marihuana i sekken sin og at han trengte narkotikaen for å skaffe seg penger. Jeg foreslo at jeg skulle ta vare på narkotikaen, for deretter å destruere den eller levere den til politiet og i stedet skaffe gutten jobb, forklarer 25-åringen.

Politisommel
25-åringens forsvarer prosederte på at straffen burde bli betinget i sin helhet. Dette sett i lys av sakens spesielle bakgrunn. Dommeren er enig i at 25-åringens situasjon og begrunnelse for oppbevaringen av narkotikaen er spesiell.

– Den skiller seg fra faktum i relevant rettspraksis, ifølge dommeren.

I skjerpende retning legger retten vekt på at saken gjelder et relativt stor kvantum.

– Selv om retten legger til grunn at 25-åringen hadde til hensikt å destruere stoffet eller levere det til politiet, lot han det ligge i bilens bagasjerom i tre-fire dager. Det var dermed fare for spredning.