Kronprins Haakons rådgiver narkodømt

25-åring dømt for å ha oppbevart 370 gram marihuana for 14-åring.

MØTTE HAAKON: Den narkodømte 25-åringen oppga i retten at han er «medlem av en referansegruppe for minoritetsungdom for kronprins Haakon og Det kongelig slott». 25-åringen skal ha møtt kronprinsen under et møte 17. desember i år, ifølge slottet. Her er kronprins Haakon på Den norske filmfestivalen i Haugesund.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
MØTTE HAAKON: Den narkodømte 25-åringen oppga i retten at han er «medlem av en referansegruppe for minoritetsungdom for kronprins Haakon og Det kongelig slott». 25-åringen skal ha møtt kronprinsen under et møte 17. desember i år, ifølge slottet. Her er kronprins Haakon på Den norske filmfestivalen i Haugesund. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I Oslo tingrett framhever 25-åringen i sin forklaring at han er engasjert i flerkulturelle spørsmål. Samtidig betoner han arbeidet han har gjort i forbindelse med ungdom og narkotika.

Bare to dager før han satt på tiltalebenken i tingretten, møtte 25-åringen kronpris Haakon. Ifølge dommen, som bygger på 25-åringens egen forklaring, er han «medlem av en referansegruppe for minoritetsungdom for kronprins Haakon og Det kongelig slott».

Kommunikasjonsrådgiver Sven Gj. Gjeruldsen ved Slottet sier til Dagbladet at 25-åringen deltok sammen med om lag 15 andre i et møte med kronpris Haakon om kulturell frihet 17. desember. I tingretten er 25-åringen dømt til samfunnstjeneste i 118 timer med en gjennomføringstid på 120 dager.

Narko i sekken Det var 27. juli 2007 politiet fant nesten 370 gram marihuana i bagasjerommet i mannens bil i Møllergata i Oslo.

25-åringen forklarer at han hadde overtatt narkotikaen fra en 14 år gammel gutt, som han kjente gjennom sitt arbeid som prosjektkoordinator.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.