«Kronprins Harald» var uten los

«Kronprins Harald» hadde ikke los om bord under grunnstøtingen i Oslofjorden 15. juli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var andrestyrmannen som hadde kommandoen på skipet da grunnstøtingen skjedde. Han har ført skipet 90 ganger ut og 90 ganger inn Oslofjorden i løpet av de 13 månedene han har vært navigatør.

Både kapteinen og andrestyrmannen har farledsbevis for Oslofjorden. Det var god sikt og godt vær under seilasen, forklarte kapteinen om bord, Reidar Jensen, i sjøforklaringen i Moss byrett torsdag.

«Kronprins Harald» grunnstøtte for en uke siden, og ble satt i rute igjen tirsdag etter å ha blitt reparert ved et verft i Emden i Tyskland.

Skipet fikk to knyttnevestore hull i skroget og skader på bladene på styrbord propell.

Kaptein Reidar Jensen avviste på en pressekonferanse etter grunnstøtingen at skipet var ute av kurs, eller at skipet var i ferd med å kollidere med et containerskip. Han ville ikke svare på om ulykken skyldtes menneskelig feil.

Grunnstøtingen berørte om lag 5000 passasjerer som skulle ha reist med «Kronprins Harald» den siste uka. Regningen for reparasjonen kom på om lag 5 millioner kroner.

Søsterskipet «Prinsesse Ragnhild» hadde for to uker siden en brann i motorrommet, og ligger ved Blohm+Voss-verftet i Hamburg.

Color Line regner med at «Prinsesse Ragnhild» blir satt i rute igjen rundt 1. september.