Kronprins i fullt firsprang

Kronprins Haakon klarte ikke å snakke og statsminister Jens Stoltenberg hev etter pusten etter å ha leverte fra seg stafettpinnnen. Sammen med 20 000 andre sprang de Holmenkollstafetten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kronprinsen sprang for Utenriksdepartementet og sørget for en god levering til nestemann på laget. Han var den eneste som fikk klapping og heiarop overalt langs sin etappe. Ellers var det lite lyd å høre: Et spredt «Her!» og «Lykke til!» ved veksling mellom kolleger var stort sett det eneste som ble sagt. I tillegg hørte man den dumpe lyden av joggesko mot asfalt og tung pusting fra dem som var ferdige med sin etappe.

Selv avsluttet kronprins Haakon den drøyt fire minutter lange løpeturen fra Sankthanshaugen til Stensparken på Bislett med en drøy oppoverbakke. Ruta gikk gjennom hans eget nabolag.

Han måtte be om et minutt til å få pusten igjen før han kunne snakke med journalistene.

- Gi meg et minutt, mumlet han, men det tok ikke lang tid før han gjenfant formen.

- Jeg visste at Rolf ville gi meg et godt grunnlag, spøkte han og siktet til førstemann på laget til UD. Kronprinsen løp andre etappe.

- Teknikken kunne ha vært bedre, kommenterte han spøkefullt om sin egen overlevering av stafettpinnen og mente at han burde ha trent mer på forhånd.

- Det sier jeg forresten alltid. Det er morsomt å være med og det er hyggelig å løpe.

Statsminister Stoltenberg ga kolleagen fra kontoret en oppmuntrende dytt da han sendte fra seg stafettpinnen og gikk ustøtt ut på siden i sitt målområde. Ikke alle var like heldige: Minst to prøvde å prakke pinnen på feil person, til latter fra tilskueren. Stoltenberg sprang gjennom Frognerparken og vekslet ved Vigelandsmuseet noen minutter etter at Vår Staude hadde vekslet for TV2.

- Det er mange som trener på Statsministerens kontor. Selv er jeg middels, forklarte han da han fikk pusten igjen.

- Jeg trener litt, men jeg er god til å gå. Det er lenge siden sist jeg løp Holmenkollstafetten, det må være 20 år siden.

Stoltenberg hadde ingen anelse om hvor lang tid Kjell Magne Bondevik brukte i sin tid da han sprang som statsminister.

- Det aner jeg ikke. Det viktigste er ikke å vinne, men å delta, mente han.

Landets øverste menn sprang Holmenkollstafetten sammen med advokater, studenter, militære, lærere, aksjemeglere, bussjåfører og kiropraktorer. De var heller ikke de eneste kjendisene som ble observert i fullt firsprang: Vår Staude sprang for TV2, Celina Midelfart for Midelfart-konsernet og Vebjørn Rodal var med på å forbedre plasseringen for First Securities.

SPORTY PRINS:</B> Kronprinsen hadde hard motbakke før den siste strekningen mot veksling.
UTMATTET:En pust i bakken var nødvendig før den vordende brudgommen kunne uttale seg...
ALIVE AND KICKING: .. men det tok ikke lang tid før han var i form igjen. - Teknikken kunne vært bedre, spøkte han.
SPORTY STATSMINISTER: Jens Stoltenberg løp tiende etappe for kontoret..
GA ALT: .. og han ga alt i innspurten.