Kronprins i koma ny monark i Nepal

Katmandu (Dagbladet.no, NTB): Nepalerne er i sjokk etter massakren på slottet i går kveld. Kronprinsen som skjøt kongen, dronningen og en rekke andre familiemedlemmer, er utropt til monark. Han ligger i koma.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Turister og nepalere samlet seg i de butikkstengte gatene i Katmandu imorges for å finne ut hva som egentlig skjedde i palasset kvelden før. Ryktene svirrer vilt, og mange tror at andre enn kronprins Dipendra må ha stått bak massakren.

Den myrdede kongen nøt stor popularitet. Også kronprinsen er godt likt, mens hans yngre bror, som var utenbys da storparten av familien ble skutt, ikke står like høyt i kurs.

I et land med politisk uro, et korrupt regjeringsparti, en sterk maoistisk geriljabevegelse og en nettopp avsluttet generalstreik, har kongen vært et viktig nasjonalt samlingspunkt. Det er viktig for landet at hans etterfølger har folkets tillit.

Monark i koma

Kronprins Dipendra er utropt til ny monark i Nepal etter at han drepte sine foreldre, kong Birendra og dronning Aishwarya. Onkelen er utropt til regent.

Kronprinsen ligger i koma på sykehus etter palassmassakren, meldte nepalsk radio lørdag.

- Siden kongens tilstand er alvorlig, han behandles på sykehusets intensivavdeling og er ute av stand til å regjere, er nesteldste bror til avdøde kong Birendra utnevnt til regent, het det i kunngjøringen i radio. Prins Gyanendra er 53 år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer