Kronprins på løpsk rein

Reinsdyret kronprins Haakon kjørte skar ut av banen like før målområdet. Med kronprins-sleden på slep satte reinsdyret Reande Muzet ut over vidda langs et skispor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men kronprinsen fikk trukket reinsdyret ut av sporet og ut i dyp snø. Politimannen Arvid Næss kom raskt til på snøscooter, fikk kastet seg over på sleden og fikk stopper reinsdyrets ville flukt.

Kirsten Berit Gaup, en av de få kvinnelige reineierne, hadde valgt ut sitt villeste og sprekeste reinsdyr til å trekke kronprins Haakon under hans besøk i lavvoen hennes på den siste dag av kronprinsens tre dager lange besøk i Karasjok.

Reinkjøringen gikk raskt rundt den om lag 400 meter lange banen. Men like før mål skar reinsdyret ut.

- Vi gjorde den feil at vi gikk for tidlig ut mot reinsdyret for å stoppe det. Derfor ble dyret skremt, skar ut og fant seg et annet spor. Men kronprinsen gjorde det eneste riktige. Han fikk trukket reinsdyret ut av sporet og ut i dyp snø, sier Kirsten Berit Gaup.

Kronprinsen lot seg ikke skremme av turen med den løpske reinen. Straks etter tok han en ny runde med et annet reinsdyr. Dette reinsdyret var så ivrig at det ikke lot seg stoppe etter en runde, men tok en ekstra runde med sin kongelige gjest.

(NTB)