Kronprinsbarna er rammet av streiken

25 lærere på Asker-skole er tatt ut.

TUR PÅ KONGESKIPET: Prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus (foran) får bli med foreldrene på tur i Møre og Romsdal. Foto:Fredrik Varfjell / NTB scanpix
TUR PÅ KONGESKIPET: Prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus (foran) får bli med foreldrene på tur i Møre og Romsdal. Foto:Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus rammes av skolestreiken. Begge kronprinsbarna får dermed være med på fylkesturen i Møre og Romsdal sammen med sine foreldre.

Kronprinsparet innledet torsdag sin fylkestur i Møre og Romsdal. På det første pressemøtet bekreftet Haakon og Mette-Marit at prins Sverre Magnus er med dem på kongeskipet.

På spørsmål fra NTB svarte de at prinsesse Ingrid Alexandra kommer til å slutte seg til familien i løpet av dagen.

Planen var opprinnelig at kronprinsbarna skulle komme etter i pinsen, men nå som barnas skole er tatt ut i streik, kommer de litt tidligere, og barna får sjansen til å oppleve Møre og Romsdal sammen foreldrene.

- Det er veldig hyggelig å få lov til å ha dem med på fylkestur for første gang, sier kronprinsesse Mette-Marit.

En rekke skoler landet rundt rammes av streiken. En av dem er Jansløkka skole i Asker, der seks år gamle Sverre Magnus og åtte år gamle Ingrid Alexandra går.

Sverre Magnus begynte i førsteklasse sist høst mens storesøster Ingrid Alexandra begynte i 2010.

Til sammen 25 lærere er tatt ut i streik ved skolen, som er den eldste i Asker som fortsatt er i bruk. Skolen er stengt for alle barna mens streiken pågår.

(NTB)